Пт, 2024-04-19, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
На ділянці Бахмут-Дебальцеве стався 10-годинний бій. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу один український військовослужбовець загинув, одинадцятьох поранено. Про це сьогодні, 30 червня, на брифінгу в Києві повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Цих втрат ми зазнали на Світлодарській дузі в районі Троїцького і Луганського", - повідомив він.

Лисенко зазначив, що по всій лінії фронту - загострення ситуації.

На луганському напрямку противник провів два обстріли в районі Старого Айдара, активні обстріли позицій сил АТО також були в Новозванівці й Новоолександрівці, де бойовики застосували міномети і великокаліберну артилерію, зокрема САУ "Гвоздика". Всього за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 17 обстрілів, в 11 випадках були застосовані міномети й артилерія.

На донецькому напрямку на Світлодарській дузі незаконні збройні формування обстрілювали позиції українських військових з БМП, танків і мінометів. "Важкі бої велися на ділянці Бахмут - Дебальцеве. Бій тривав 10 годин, противник відступив у тил з великими втратами", - зазначив Лисенко.

Також потужні обстріли були на ділянці Троїцьке - Луганське, в Авдіївці, Новселівці-2. За добу на донецькому напрямку зафіксовано 28 обстрілів, 16 з них - з важкого озброєння.

Також спікер АП зазначив, що на маріупольському напрямку перестрілки простежуються по всій лінії фронту. Особливо гарячими, за його словами, точками залишаються Мар'їнка, Докучаєвськ, ділянка Тарамчук - Широкине. За добу був 21 обстріл, зокрема 3 мінометних.

За словами Лисенка, також у зоні АТО за добу зафіксовано прольоти трьох БПЛА противника.

Нагадаємо, 29 червня ЗМІ повідомляли, що у відповідь на вилазку окупантів поблизу міста Дебальцеве сили АТО взяли під свій контроль дві висоти в Логвиновому, оточили Санжарівку і закріпилися за 2 кілометри від Вуглегірська.

Бойовиків відсунули на півтора кілометра. Українським солдатам вдалося взяти один з опорних пунктів бойовиків, де був знищений цілий взвод, але згодом було дано наказ покинути цю територію.

У той же день спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко спростував інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ, про нібито наступ українських військових і намір відбити Дебальцеве і Вуглегірськ Донецької області.

Додамо, 28 червня в результаті операції українських розвідників взято в полон 8 бойовиків.

Раніше українські військові розповіли, як окупанти маніпулюють режимом тиші.

А в штабі АТО повідомили про посилення обстрілів. "Інтенсивність вогню можна порівняти із ситуацією станом на серпень 2015 року", - зазначили там 23 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: 10-годинний бій, Бахмут-Дебальцеве | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]