Чт, 2024-04-25, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:58
На Донбасі політичне рішення війни далеке від реалізації - МЗС Німеччини та Франції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро підкреслюють, що Мінські домовленості - це єдиний шлях для повернення миру до України. Але при цьому констатують, що конфлікт поки не вирішено мирним політичним шляхом.

"Боротьба за правильний політичний курс в Україні є предметом пильної уваги не тільки людей в самій Україні, а й в усьому світі. Кожен, хто б не брав слово у Верховній Раді і звертався до українців, повинен знати, що він одночасно виступає перед європейською громадськістю. Україна зараз стоїть перед безпрецедентними викликами. Її суверенітет поставлений сусідньою державою під сумнів способом, який багато хто в Європі ХХІ століття вважав неможливим", - йдеться в авторській статті глав МЗС Німеччини та Франції, опублікованій в понеділок інтернет-виданням "Європейська правда".
Вони висловили жаль у зв'язку з тим, що "ми все ще далекі від мирного, політичного вирішення конфлікту".

"Навіть за 12 місяців після Мінських домовленостей їх виконання залишається складним завданням. Однак воно має надзвичайне значення для майбутнього і стабільності в Україні. Адже Мінські домовленості є єдиним шляхом для того, щоб Україна відновила свій суверенітет над усією своєю територією і нарешті змогла жити в мирі", - підкреслюють Штайнмаєр і Еро, яких цитує Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, глави МЗС країн "нормандської четвірки" зустрінуться в Парижі 3 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: МЗС Німеччини та Франції, Донбас, політичне рішення війни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]