Сб, 2024-04-20, 01:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
На допит у Криму ФСБ Росії викликала дружину Мустафи Джемілєва
Інші останні Новини з регіонів України

Кримське управління ФСБ Росії викликало на допит дружину лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Сафінар. Про це вона повідомила у коментарі "Крим.Реалії".

"Повістку прислали з приводу опор, повалених на Херсонщині. Я подзвонила (в управління ФСБ), запитала, сказали, що на Джемілєва справу завели, що він сприяє теракту, а я як дружина його повинна свідчити про цей теракт. Я сказала, що я точно не брала участь у цій справі. Зараз адвокат готує листа, що я відмовляюся давати свідчення як родичка", – сказала Джемілєва.

За її словами, вона мала з’явитися на допит у Сімферополі 25 листопада.

Нагадаємо, 21 листопада в Херсонській області були підірвані електролінії, що постачають енергію до Криму. Постачання електрики з України було повністю припинено, і майже весь півострів виявився знеструмлений.

Важливі інфраструктурні та соціальні об'єкти Криму були підключені до аварійних джерел, а окупанти запустили мобільні електростанції і дизель-генератори, заявивши, що запасів палива мобільних електростанцій вистачить на місяць.

Варто зазначити, через порушення енергопостачання в Криму запровадили режим надзвичайної ситуації, а 23 листопада було оголошено вихідним днем на півострові.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму припинена робота великих промислових підприємств, для дітей оголосили позапланові канікули до 30 листопада.

Крім того, учасники безстрокової акції з блокади Криму повідомили, що дозволять відремонтувати ЛЕП тільки після перерізання проводів.

Проте 24 листопада ремонтна бригада НЕК "Укренерго" приступила до заміни зруйнованої опори лінії електропередач (ЛЕП) 220 кВ "Каховка – Титан", за якою електроенергія може подаватися в Крим і два району Херсонської області.

26 листопада Джемілєв заявив, що учасники енергоблокади Криму наразі не вважають за потрібне відновлювати постачання електроенергії до півострова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: дружина Мустафи Джемілєва, ФСБ Росії, допит, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]