Пт, 2024-10-18, 06:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:07
На довоєнний рівень експорту зерна морем вийшла Україна
Інші останні Офіційні новини

Україна зараз майже вийшла на довоєнний обсяг експорту зерна та олійних культур. Це сталося завдяки тому, що країна змогла вибити російський Чорноморський флот с західної та північно-західної частини моря. Про це пише видання The New York Times.

Так, за останні шість місяців Україна експортувала 27,6 мільйона тонн зерна та олійних культур через Чорне море – це тільки на 0,2 млн тонн менше, ніж середній піврічний експорт у 2018-2021 роках. В першому кварталі експорт навіть перевищив довоєнні цифри.

Проте існує низка проблем, яка може завадити відновити експорт зерна та стабілізувати його на довоєнному рівні, зокрема – постійні російські теракти проти портових споруд та менший урожай цього року. Так, в США припускають, що експорт зерна з України скоро впаде. Проте незалежні аналітики зазначають, що загалом ситуація покращується: вантажні компанії прагнуть відправляти українське зерно, попри війну.

Щобільше, експерти вважають, що росія зацікавлена у тому, щоб бойові дії не чіпали український експорт, оскільки у іншому випадку буде знищено увесь імпорт та експорт росіян у Чорному морі. Але вони все одно попереджають, що рф може вдатися до ударів по портах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 487 | Додав: admin | Теги: експорт, рівень, зерно, довоєнний, україна, Море | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]