Пт, 2024-03-29, 11:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
На два рідкісні розлади страждає британка : їй не можна сміятись і вона раптово засинає
Інші останні Новини світу

Мешканка англійського містечка Ешфорд у Кенті 25-річна Келлі Тімсіт через рідкісний розлад непритомніє кожного разу, коли намагається засміятися, повідомляє РИА "Новости" ссылаясь на The Daily Mail.

Британка, яка страждає на рідкісний розлад, що призводить до повного заціпеніння через сильні емоції, боїться, що ця хвороба передалася її маленькому синові.

Тімсон страждає рідкісним неврологічним захворюванням, катаплексією, що означає, що її тіло повністю відмовляє їй внаслідок сильних емоцій: радості, подиву, злості і навіть кохання. Однак людина водночас залишається при свідомості.

Причому жінка також страждає на схоже захворювання - нарколепсію, через яку вона може раптово заснути протягом дня, незалежно від того, чим займається.

Зараз жінка хвилюється, що могла передати свою хворобу молодшому синові Ронні, у якого два тижні тому стався напад у супермаркеті. Сім'я очікує результатів тестів, щоб дізнатися чи успадкував хлопчик обидва захворювання матері.

Вперше Келлі зіткнулася з нарколепсією, коли їй було 16 років, і вона могла заснути раптово перед телевізором або просто сидячи на дивані, навіть після нормального нічного сну. З часом її стан погіршився до того, що вона ніколи не знала, де може раптово провалитися в сон.

"Це могло бути в середині обіду або я могла заснути у ванній", - говорить Келлі. За її словами, одного разу під час роботи в кіоску з продажу пончиків вона заснула за збиванням молочної піни для капучіно, незважаючи на сильний шум від кавоварки. "Я просто заснула стоячи, і мені пощастило, що я не обпеклася", - говорить жінка.

Зрештою, вона звернулася до лікаря, який діагностував нарколепсію і прописав ліки. Потім, у 19-річному віці Келлі завагітніла першим сином, Чарлі, і все змінилося. Раптово вона відчула слабкість і важкість у всьому тілі, тоді як на руках у неї був новонароджений син. Голова стала важкою і безвільно звісилася на плече.

"Мені довелося просити свою маму терміново прийти і взяти Чарлі у мене з рук, поки я не впустила його. Варто було мені лише подивитися на нього і подумати, як сильно я його люблю, мої руки ставали ватними. І я стала серйозно турбуватися, що можу нашкодити синові", - говорить Келлі.

З часом такі напади стали частішими і сильнішими, призводячи до повного паралічу і позбавляючи здатності говорити. У 2007 дівчині офіційно поставили діагноз каталепсія. Це захворювання зустрічається дуже рідко, але 70% пацієнтів водночас страждають і на нарколепсію.

Часто Келлі виявляє, що лежить мішком на підлозі, із забоями, отриманими під час падіння. Одного разу вона майже задихнулася, впавши обличчям на ліжко.

"Я б хотіла вийти в бар і посміятися з друзями, але я не можу. Щойно хтось пожартує, я буду паралізована на барному стільці, і це буде принизливо", - говорить Келлі.

Жінка відчуває до 20 нападів катаплексії на день і змушена просити матір і брата весь час перебувати поряд.

"Я втратила лік випадків, коли я засинала обличчям у тарілці. Я навіть не можу піти в ресторан зі своїм хлопцем, тому що боюся заснути за столом. Це так неприємно", - говорить Келлі.

За словами жінки, іноді в неї трапляється кілька нападів катаплексії підряд. "Одного разу у мене було кілька нападів катаплексії у супермаркеті, мабуть близько 20 поспіль. І я думаю, що люди навколо вирішили, що я під "наркотою" або п'яна. Кожного разу, коли я вставала, напад починався знову", - розповідає вона.

У стані ступору під час чергового нападу Келлі може лише дивитися з материнською любов'ю на двох своїх синів, п'ятирічного Чарлі і дворічного Ронні.

На довершення, у Келлі також є проблеми із короткостроковою пам'яттю: вона часто забуває, що робила напередодні. Як багато епілептиків Келлі потребує постійного спостереження і не може водити машину або навіть приймати ванну самостійно. Але, незважаючи на те, що вона переживає до 20 нападів на день, їй не призначена ніяка додаткова підтримка.

Нагадаємо, ще один мешканець Британії, семирічний хлопчик страждає такою сильною нарколепсією, що не може вдарити по м'ячику, щоб не впасти на землю і не заснути. В інші дні дитина може проспати до 23 годин на добу.

Раніше влітку в Європі серед дітей, яким 2 роки тому зробили щеплення від свинячого грипу, почався спалах нарколепсії. Нарколепсія - хвороба нервової системи, яка проявляється нападами раптового засинання, нічними кошмарами і галюцинаціями. Особливе зростання кількості хворих дітей відзначено в Швеції, Норвегії та Ірландії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1114 | Додав: adminA | Теги: не можна сміятись, Британка страждає, розлади, засинає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]