Ср, 2024-04-24, 17:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
На євромайбутнє до виборів сподіватися не варто, хоча і на них надії мало
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС IMAGE1-left$

Європейський Союз не хоче "відпускати Україну" для того, щоб не посилювати вплив Росії, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Для всіх очевидним остаточно стало, що ніяких просувань по формалізації наших відносин з Євросоюзом не буде до завершення виборів (до Верховної Ради Україні у 2012 році)", - сказав голова Верховної Ради Литвин в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Спікер підкреслив: "Можна скільки завгодно говорити про технічну звірку, про парафування. Але все це технічні моменти. На першому місці стоїть підписання та ратифікація (Угоди про асоціацію Україна-ЄС)".

"Особисто в мене складається таке враження, що Європейський Союз не хоче нас остаточно відпустити для того, щоб таким чином - як вони думають - не посилювати Росію. А ми думаємо: "Як домовитися з Європейським Союзом, не образивши при цьому Росію?", - вважає спікер.

У той же час Литвин зауважив, що при цьому далеко не все може обмежитися жовтнем 2012 року, коли будуть проведені парламентські вибори в Україні.

"Якщо почитати резолюції, що приймалися з приводу майбутніх виборів (в Україні), в них чітко зафіксовано, наприклад, в документі Європейської народної партії, що виборів ніколи не визнають чесними, якщо у політичному житті вже зараз не будуть брати участь і в майбутньому лідери опозиції, які перебувають в ув'язненні", - нагадав спікер.

Нагадаємо, 19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного узгодження остаточного тексту документа.

Підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною до кінця року не відбудеться, хоча це передбачалося ще кілька місяців тому.

У свою чергу, екс-високопосадовець Петро Порошенко зазначає, що до парламентських виборів у 2012 році УА парафують, проте не ратифікують.

Зазначимо, що низка експертів, які висловлювалиcя на тему саміту Україна-ЄС 19 грудня, виявляє солідарність в тому, що політичний неуспіх тривалих переговорів викликаний політичними процесами над опозицією.

Експерти чекають на парафування Асоціацію з ЄС в лютому-березні наступного року

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко припускає, що парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбудеться в лютому-березні наступного року.

"Я думаю, що парафування Угоди відбудеться на початку наступного року - в лютому або березні. Але потім може настати пауза між парафуванням і підписанням цієї угоди, у зв'язку внутрішньополітичними обставинами", - заявив він на прес-конференції сьогодні в Києві.

Політолог назвав основними тенденціями зовнішньої політики України 2011 року боротьбу політичних інтересів навколо саміту Україна-ЄС, який пройшов 19 грудня в Києві.

Україна отримає користь від співпраці з ЄС, тільки коли реформи не будуть декларативними

Україна може отримувати політичні зиски від економічного співробітництва з Європейським Союзом, вважає голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Незважаючи на всі критичні моменти, пов'язані із самітом 19 грудня, тим не менш, Україна робила певні кроки і просувалася шляхом європейської інтеграції в плані імплементації тих чи інших законодавчих актів Європейського Союзу. Одним з основних результатів такої імплементації було фактичне приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства. Це один з суттєвих напрямів і результатів секторальної інтеграції України, на основі чого можна скористатися певними вигодами і отримати як політичні, так і економічні результати", - сказав він на прес-конференції 26 грудня.

Політолог також відзначив прогрес у сфері транспортного співробітництва з ЄС, зокрема, схвалення Повітряного кодексу передбачає істотне посилення захисту прав пасажира.

Крім того, за словами Бураковського, відбувався "певний прогрес" у сфері державних закупівель.

Водночас політолог висловив думку, що Україна зможе скористатися всіма перевагами від економічного співробітництва з Євросоюзом за умови, що реформи в країні не будуть декларативними.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: Співпраці з ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]