Сб, 2024-04-20, 06:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
На інтеграцію України в транспортну мережу Європи Єврокомісія надасть 4,5 млрд євро
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Єврокомісія надасть 4,5 млрд євро на інтеграцію України в транспортну мережу Європи

Кошти спрямують на 39 інфраструктурних проектів

39 українських інфраструктурних проектів, які передбачені стратегією Drive Ukraine 2030 включені до плану будівництва транс'європейської транспортної мережі TEN-T. На ці проекти передбачено майже 4,5 млрд євро, пише ЦТС із посиланням на заяву міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на брифінгу в Києві.

Згаданий план підготовлений ЄС і Світовим банком з метою розвитку транспортного сполучення в країнах «Східного партнерства». За словами міністра, реалізація цих 39 проектів дозволить значно поглибити інфраструктурну інтеграцію України і стати органічною частиною загальноєвропейської транспортної мережі.

Згідно з проектом Єврокомісії, на ці 39 проектів передбачено майже 4,5 млрд євро, додав він. «Коли ми говоримо, що імплементація Drive Ukraine коштує близько $60 млрд, то вже в перший рік її реалізації ми маємо мінімум 50% фінансування з держбюджету і 10% фінансування з боку наших європейських партнерів, міжнародних фінансових організацій і за рахунок державно-приватного партнерства», – уточнив Омелян.

Раніше Єврокомісія визначила обсяг інвестицій, необхідних для реалізації проектів транскордонної транспортної мережі (TEN-T) в Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Вони коштуватимуть приблизно 13 млрд євро і передбачають будівництво в цілому 4800 кілометрів автомобільних і залізничних магістралей, 6 портів і 11 логістичних центрів, а також аеропортів і пунктів перетину кордону.

Пріоритетними інвестиціями названі як короткострокові проекти, які будуть завершені до 2020 року, так і довгострокові проекти, спрямовані на поліпшення транспортних зв'язків в межах TEN-T до 2030 року.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Єврокомісія оприлюднила карти транс'європейських коридорів TEN-T на території України.

«Рішення Європейської Комісії означає, що Україна включена в Транс'європейську опорну транспортну мережу і стає важливим учасником розвитку транспортного коридору в сполученні Європа-Азія.

Історичну значимість цього неможливо переоцінити. Українська транспортна мережа вперше стає частиною стратегічних транспортно-логістичних коридорів Євросоюзу.

Це важливий крок на шляху інфраструктурної євроінтеграції України, який свідчить, що українська інфраструктура модернізується, поступово набуває європейської якості і розглядається Європейською Комісією як невід'ємна складова транспортно-логістичної системи ЄС», – заявив Омелян в листопаді 2018 року, пояснюючи важливість TEN-T для нашої країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: Єврокомісія, 5 млрд євро, інтеграція України, транспортна мережа Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]