Пт, 2024-03-29, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
На Київщині активісти виявили нелегальні піщані кар'єри - "бізнес" на мільйони. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Активісти Автомайдану знайшли в Київській області аж чотири незаконних піщаних кар'єри, в тому числі на межі зі столицею.

Як розповіли в організації, для з'ясування законності видобутку піску на цих об'єктах, в Державну службу геології та надр України були направлені запити, з метою встановити, чи є спеціальні дозволи на користування надрами (видобуток і вивезення піску, у тому числі з використанням земснарядів) у фізичних чи юридичних осіб у межах певних ділянок.

"У відповідь по всіх ділянках від Держгеонадр України ми отримали однакову відповідь: "Згідно з відомостями, наявними в інформаційній електронній базі даних Державного науково-виробничого підприємства "Геоінформ України", на ділянках надр, обмежених географічними координатами, які вказані в листі, спеціальні дозволи на користування надрами відсутні", - розповідають "автомайданівці".

При цьому, як зазначають активісти, для того, щоб зрозуміти, що було на місці цих кар'єрів ще відносно нещодавно, досить просто подивитися на фото з Google Earth і порівняти їх у часі.

"За день тільки з одного кар'єра вивозяться десятки вантажівок піску, ціна якого стартує від 35 грн. за тонну. Тобто, тільки за одну добу (!) власник нелегального кар'єра може заробити до 70-90 тис., при цьому не сплачуючи жодних податків, зборів до бюджету і, звичайно, не вкладаючи гроші у відновлення землі після ведення свого "бізнесу". Тільки відкати керівництва міліції та прокуратури, які роками кришували і зараз продовжують кришувати цей нелегальний багатомільйонний бізнес в Україні", - заявили в організації.

Крім того, через роботи земснарядів і спеціальних барж, завдяки яким намивається пісок з дна водойми, утворюються ями завглибшки до 25 метрів, що загрожує не тільки обмілінням найбільшої водної артерії, а й появою пустель і болотистих місць, а також знищенням природних нерестовищ риби.

Раніше стало відомо, хто стоїть за незаконним видобутком бурштину.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: бізнес, Київщина, мільйони, активісти, нелегальні піщані кар'єри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]