Чт, 2024-04-18, 09:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
На кордоні з Кримом введуть контроль провезення особистих речей
Інші останні Новини з регіонів України

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом будуть встановлені дуже чіткі і жорсткі параметри провозу особистих речей, щоб це не перетворилося на торгівлю, заявив лідер Меджлісу Рефат Чубаров.

Як передає "Крим.Реалії", при цьому він заявив, що готовий годинами сидіти з кожним з учасників блокади і вести дискусію з приводу тих чи інших мотивацій дій активістів блокади.

"Хочу сказати, що ухвалення будь-якого рішення в складних ситуаціях обумовлене десятками й десятками мотивацій і факторів. Для багатьох людей, які думають про майбутнє України, про майбутнє кримськотатарського народу, важливо одне - щоб кожна наша дія наближала деокупацію Криму", - підкреслив Чубаров.

Він вважає, що в цій ситуації товарна блокада окупованого Криму закінчилася успіхом.

"Урядом ухвалюється рішення, яким повністю припиняється торгівля з окупованою територією. Будуть встановлені дуже чіткі і жорсткі параметри провозу особистих речей, щоб це не перетворилося на торгівлю. Я на сьогодні можу сказати, що це обмежується 50 кг на одну людину і не більше ніж 10 тисяч грн. в грошовому еквіваленті", - розповів Чубаров.

Він також пояснив, що сьогодні відновлено ​​постачання електроенергії в обсязі 25% від того, що було, перш ніж почалася енергетична блокада.

"І ми маємо всі шанси, щоб з 1 січня Крим був повністю відключений від материка. Але вже відповідальність у цьому випадку покладається на Верховну Раду України. І нехай всі ці "диванні бійці" чинитимуть тиск на депутатів, щоб цей підготовлений законопроект був ухвалений. На жаль, нам не вдається звільнити політичних заручників, нам не вдається домогтися, щоб у Криму була присутня міжнародна місія з прав людини. Нам, як і всьому світу, не вдається протистояння агресору Росії. Але ніколи ще не було такого, щоб однією битвою можна було виграти бій. Є битви, є бої, і все це приведе нас до звільнення Криму", - зазначив глава Меджлісу.

Нагадаємо, 6 грудня після зустрічі з президентом активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили розпочати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська - Титан".

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що півострів може розраховувати не більш ніж на 200-250 МВт, тоді як загальна потреба Криму в електроенергії становить 1050-1100 МВт.

ДП НЕК "Укренерго" завершило роботи на ЛЕП "Каховська - Титан".

Через це рішення "Правий сектор" заявив про припинення блокади Криму.

"Відновлення поставок електроенергії по одній з ЛЕП, яка безпосередньо веде на завод пропутінського олігарха Фірташа, трактується нами як черговий антиукраїнський крок нинішнього режиму і загравання з нашими ворогами деяких наших партнерів і союзників", - заявили в "Правому секторі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: кордон, контроль провезення особистих речей, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]