Ср, 2024-04-24, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
На лінію розмежування, де на нього чекала українська делегація, Червоний Хрест не приїхав
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міжнародний комітет Червоного Хреста так і не приїхав на лінію розмежування з тимчасово окупованою територією, де на нього чекала українська делегація.

Під час зустрічі організацію хотіли спонукати домогтися від росії доступу до Оленівки та відвідати українських військовополонених.ї

Про це 17 жовтня повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

"Це здалося для МКЧХ складніше, ніж просто вкотре опублікувати "заклики до обох сторін" на сторінках свого сайту. Незважаючи на наш заклик та готовність забезпечити подібну поїздку, Міжнародний комітет Червоного Хреста ми не побачили", - повідомив Лубинець.

Український омбудсмен заявив, що Червоний Хрест не виконує мандат. Зі звільненими військовополоненими не було жодної зустрічі

Омбудсмен наголосив, що Україна хоче, щоб речі називалися своїми іменами — Україна допускає МКЧХ до російських військовополонених, а росія не допускає Червоний Хрест до українських військовополонених. Росіяни катують і вбивають українських військовополонених, а Україна дотримується норм Женевських конвенцій.

"Це війна, так. І вона не є безпечною. Але хіба не для цього створена місія МКЧХ і не на її діяльність та виконання належного мандату люди з усього світу жертвують кошти? Чи кошти жертвують на утримання дорогого офісу в Женеві та зарплат топ-менеджерам, які мігрують від одної міжнародної інституції до іншої, висловлюючи чергове занепокоєння та звинувачуючи тих, хто вимагає від них роботи, у порушенні принципів нейтральності?" - додав Лубинець.

15 жовтня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав росію надати Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) повний доступ до всіх військовополонених.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 361 | Додав: adminA | Теги: українська делегація, лінія розмежування, Червоний Хрест | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]