Чт, 2024-03-28, 19:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
На Луганщині явка на виборах була дуже мала, але вибір промовистий, - Москаль
Інші останні Новини з регіонів України

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль називає вибір мешканців Луганщині під час парламентських виборів "красномовним" та "проривом у свідомості".

За його словами, проукраїнські, проєвропейські сили набрали рекордну кількість голосів на виборах до Верховної Ради України 26 жовтня. Спільний результат Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, Радикальної партії Ляшка та Об’єднання Самопоміч становить 29,95%.

Він зауважив, що через проведення АТО явка на теперішніх парламентських виборах у Луганській області була малою - 32,8%, але "результати голосування виявилися дуже промовистими".

Нагадаємо, на парламентських виборах 2006р. проукраїнські блоки Юлії Тимошенко та "Наша Україна" разом набрали на Луганщині менше 6%, а ПР та КПУ — 78%.

На позачергових парламентських виборах 2007р. блоки Юлії Тимошенко, Литвина та НУНС набрали спільно менше 9%, а ПР та КПУ — 84%.

На виборах 2012р. Батьківщина здобула 5,4%, а ПР та КПУ — 82%.

"Антиукраїнські, проросійські сили, що трансформувалися в Опозиційний блок, досі мають певну електоральну підтримку в Луганській області. Вони ніяк не хочуть зрозуміти українську приказку — "якщо згоріла ковдра, то хай горять і блохи", і всіма правдами й неправдами чіпляються за регіон. Однак теперішній результат проукраїнських сил — це справжній рекорд, який свідчить про прорив у свідомості луганчан", - йдеться у повідомлені прес-служби Луганської ОДА.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: виборах, Луганщині, вибір промовистий, москаль, явка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]