Сб, 2024-04-20, 16:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
На Марсі зонд NASA сфотографував голову слона
Інші останні Новини світу науки і технологій

Зонд NASA сфотографував на поверхні Марса утворення, яке схоже на голову слона. На поверхні червоної планети можна розглянути хобот, очі і рот.

Фахівці вважають, що таке неймовірне утворення було сформоване завдяки потокам лави.

"Потоки лави затопили великі території, але на шляху їм, ймовірно, зустрілася якась перешкода", - пояснює цей феномен геолог з університету Арізони Альфред Макюен.

Зазначимо, "голова слона" поповнила список відомих марсіанських ілюзій. Науковці пояснюють його появу феноменом, який змушує мозок бачити знайомі образи в незнайомих умовах.

Нагадаємо, в кінці минулого року відомий американський дослідник відшукав на знімках Марсу "залізницю", "вокзал" та "вагон потяга".

А у 2010 році фахівці NASA виявили на кількох знімках поверхні Марса, зроблених камерою HIRISE, встановленою на апараті Mars Reconnaissance Orbiter, темні утворення, що нагадують за формою дерева.

Раніше фахівці NASA заявили, що мають серйозні докази того, що життя на Марсі все ж таки існує. Як встановили науковці NASA, мікроскопічні утворення, виявлені на марсіанському метеориті ALH 84001, що впав на Землю 13 тис років тому, майже напевно є скам'янілими бактеріями.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1231 | Додав: adminA | Теги: голову слона, NASA, марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]