Пт, 2024-04-19, 18:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
На мітинг в Москві планують зібрати 50 тис людей. Поліція вже на чеку . ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Організатори мітингу "За чесні вибори" планують зібрати в суботу на проспекті академіка Сахарова в Москві набагато більше заявлених 50 тисяч учасників акції, передає РИА "Новости".

Вести акцію будуть спортивний коментатор Василь Уткін, журналіст Ольга Романова і опозиційний політик Володимир Рижков.

Резолюцією мітингу стануть вимоги, висунуті на акції 10 грудня на Болотній площі, до яких додадуть пункт про створення асоціації виборців і заклик не голосувати на президентських виборах за кандидата від "Единой России".

У суботу, 24 грудня, опозиція має намір провести другий мітинг "За чесні вибори", в ньому заявлена участь до 50 тисяч осіб.

Захід погоджено зі столичною владою, він стане продовженням минулої 10 грудня на Болотній площі акції, учасники якої вимагали скасування підсумків парламентських виборів, призначення нових виборів і відставки глави ЦВК Володимира Чурова. За даними ГУМВС, в мітингу на Болотній площі брали участь близько 25 тисяч осіб. Організатори стверджували, що їм вдалося зібрати не менш як 40 тисяч осіб.

В організації мітингу беруть участь, зокрема, публіцисти Сергій Пархоменко, Ольга Романова та Дмитро Биков, політики Борис Нємцов і Володимир Рижков, тележурналіст Леонід Парфьонов, письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі).

У Москві поліція збирається до місця проведення мітингу опозиції

У Москві до місця проведення мітингу опозиції збираються сили поліції і ОМОНу, по всій довжині проспекту чергують автобуси зі співробітниками правоохоронних органів.

Загалом обстановка на проспекті академіка Сахарова сьогодні вранці спокійна, пішоходів небагато, люди поки ще не почали прибувати до місця проведення мітингу. Як розповів РІА Новости один із поліцейських, на проспекті чергують "набагато менше 50 автобусів з ОМОНом і поліцією". Тим часом, кореспондент РІА Новости нарахував їх близько 40.

На прилеглих до проспекту Сахарова станціях метро ("Тургенєвська", "Червоні ворота", "Комсомольська", "Чисті ставки") чергують у посиленому режимі співробітники поліції, але ніяких обмежень по входу і виходу пасажирів немає. Рух на проспекті Сахарова від Садово-Спаській вулиці до вулиці Каланчевська для автотранспорту перекритий.

Торгівля у підземних переходах, що розташовані по всій довжині проспекту Сахарова, припинена. Автобуси з ОМОНом і поліцейськими також стоять і на вулиці Мясницькій, яка розташована паралельно проспекту Сахарова. "Люди, які захочуть потрапити на мітинг, повинні будуть прийти з боку вулиці Каланчевська, так як проходу з Садово-Спаської вулиці не буде", – сказав співробітник поліції.

Посилені наряди поліції чергують також і в прилеглих до місця проведення мітингу пішохідних переходах.

Голові ЦВК РФ запропонували звільнитися

Рада з прав людини при президенті РФ висловила недовіру голові ЦВК Володимиру Чурову і запропонувала йому піти у відставку у зв'язку із втратою довіри. Про це сказано в заяві, опублікованій за підсумками засідання Ради, на якій обговорювалися порушення під час виборів до Державної Думи.

У заяві наголошується, що посаду голови ЦВК має "негайно обійняти людина з бездоганною репутацією, яка є авторитетом у громадянському суспільстві".

Рада також рекомендувала забезпечити "якнайшвидше прийняття" нового виборчого законодавства з метою проведення дострокових парламентських виборів і запропонувала створити якийсь переговорний механізм, який дозволив би налагодити взаємодію між громадянами і владою "при переході до нової політичної реальності".

Крім цього, в заяві Ради міститься заклик розглянути повідомлення про порушення виборчого законодавства та притягнути до кримінальної відповідальності винних у фальсифікаціях осіб, а також оновити склади виборчкомів напередодні президентських виборів в березні 2012 року і забезпечити на них "максимальні гарантії чесного і вільного волевиявлення громадян".

Раніше повідомлялось, що представники опозиції вели підготовку до масового мітингу у Москві 24 грудня. Водночас адміністрація Twitter заблокувала офіційний акаунт мітингу опозиції, який повинен пройти на проспекті Сахарова 24 грудня.

Нагадаємо, московський суд засудив на 15 діб адміністративного арешту одного з лідерів опозиційного руху "Солідарність" Іллю Яшина, затриманого напередодні на несанкціонованої протестної акції в Москві "Проти несправедливих виборів". Судила Яшина і Навального суддя Тверського суду Ольга Боровкова, що прославилася своїми рішеннями про кидання за ґрати активних опозиціонерів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: За чесні вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]