Пт, 2024-03-29, 03:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:45
На непідконтрольну частину українсько-російського кордону Київ наполягає на допуску СММ ОБСЄ
Інші останні Новини України

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ мають бути допущені на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону, зазначила за підсумками відеоконференції тристоронньої контактної групи у вівторок прес-секретар представника України в тристоронній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Крім того, за її словами, йшлося про поліпшення технічного забезпечення представників СММ ОБСЄ. "Представники СММ ОБСЄ мають бути допущені на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону. Необхідно найближчим часом збільшити кількість технічного забезпечення для контролю, що використовують представників СММ ОБСЄ, - йдеться, зокрема, про безпілотники та прилади відеоспостереження", - повідомила вона за підсумками відеоконференції у своєму Facebook.

За словами прес-секретаря Кучми, українська сторона ще раз підтвердила, що повністю виконала взяті на себе зобов'язання з відведення військової техніки калібром менш ніж 100 мм. Водночас представники СММ ОБСЄ та офіцери Спільного центру контролю й координації (СЦКК) фіксують у своїх доповідях різке збільшення кількості обстрілів і випадків порушення режиму припинення вогню в останні 10 днів.

Також Оліфер повідомила, що контактна група доручила робочій підгрупі з безпеки опрацювати всі питання, пов'язані зі встановленням режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

"Тристороння контактна група доручила робочій підгрупі з безпеки детально опрацювати всі питання, пов'язані зі встановленням режиму тиші в зоні бойових дій на Донбасі. Повне припинення вогню є першою і базовою умовою для подальшого успіху в роботі тристоронньої контактної групи над вирішенням гуманітарних, економічних і політичних питань. Саме безпека, зокрема, процес розмінування, є запорукою відновлення Донбасу", - розповіла вона.

Крім того, було вирішено, що обмін заручників на Донбасі необхідно активізувати, щоб завершити до кінця 2015 року за схемою "всіх на всіх".

"У найкоротші терміни слід активізувати процес звільнення незаконно утримуваних осіб у форматі "всіх на всіх". Цей процес повинен завершитися до кінця 2015 року. У першу чергу це стосується звільнення найбільш вразливих осіб – жінок та тих, хто гостро потребує медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Хуг скаржився, що бойовики глушать безпілотники, заважають їм ночами та погрожують вбити спостерігачів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: допуск СММ ОБСЄ, непідконтрольна частина українсько-, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]