Вт, 2024-03-19, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
На оборонні потреби Яценюк обіцяє виділити до 5% ВВП
Інші останні Економічні новини

У 2015 році уряд виділить на оборонні потреби до 5% ВВП, що буде рекордною цифрою для України. Про це заявив на засіданні Верховної Ради прем'єр Арсеній Яценюк, передає "Українська Правда".

Яценюк закликав запровадити "нову політику безпеки".

"У цьому залі всі хочуть, щоби дали не 5%, а 105% ВВП. Немає. Ми може пообіцяти тільки те, що можемо зробити" – заявив він.

"Тому програма Уряду передбачає до 5% ВВП (на безпеку – ред.). Це рекордна цифра за всю історію на фінансування оборони і правоохоронної системи", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що у 2014 році з резервного фонду на силовий блок виділили 19 мільярдів гривень.

"З нуля побудована Нацгвардія, куплено більше 1,5 тисячі одиниць техніки, грошове забезпечення військових в зоні АТО збільшено вдвічі", - нагадав Яценюк.

Крім того він вимагає від парламенту "визначитись, з ким ми".

"Наша невизначеність дала можливість Росії визначитись. Це ціна за прийнятий колишнім парламентом і президентом закону про позаблоковий статус. Наша позиція – скасувати позаблоковий статус", - заявив прем'єр.

Яценюк розповів, що Україна ухвалюватиме щорічні плани співпраці з НАТО.

"Ми сподіваємось на реальну підтримку. Тих чотири трастових фонди, які були заявлені, повинні мати реальнее наповнення. Українська армія має бути побудована за логікою і стандартами НАТО", - закликав Яценюк.

Прем'єр запевнив, що проект "Європейський вал" буде побудований, у тому числі, щоб отримати безвізовий режим з ЄС.

Раніше повідомлялось, що в України немає іншого виходу, як нарощувати військові асигнування для зміцнення обороноздатності країни, заявив президент України Петро Порошенко.

"Думаю, ви всі розумієте, що у нас немає іншого виходу, як нарощувати військові асигнування", - заявив глава держави.

"Частиною тектонічних перетворень має стати і реформування оборонного сектора - армії, спецслужб, військово-промислового комплексу. Занадто повірили в перспективу світу останнім часом у всьому світі, і ми занадто рано повірили у вічний світ - тепер пожинаємо гіркі плоди і чужої агресивності, і власного безвідповідального пацифізму", - наголосив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: до 5% ВВП, Яценюк, оборонні потреби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]