Пт, 2024-03-29, 17:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:25
На пілотні проекти в чотирьох областях України Світовий Банк готовий дати 2,3 мільйона доларів
Інші останні Економічні новини

  Міністерство з питань окупованих територій спільно з представниками Світового банку вивчили потреби та можливості східних регіонів України у реалізації пілотних проектів з відновлення. Світовий банк готовий виділити на ці цілі 2,3 млн доларів для 4 областей.

Про це інформує Урядовий портал.

"На поточний момент Світовий банк готовий виділити Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській областям 2,3 мільйона доларів для фінансування пілотних проектів", - йдеться у повідомленні.

Визначення потреб та можливостей областей на сході України по формуванню проектів з відновлення, які будуть фінансуватися за рахунок Цільових фондів багатьох партнерів, провели фахівці Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Так, зокрема у Запорізькій області, за результатами моніторингу, існує необхідність у фінансовій підтримці проектів з реабілітації переселенців. В Дніпропетровській області запропоновано надавати мікрогранти переселенцям для розвитку власного бізнесу, дрібного підприємництва. Зокрема, мова йде про навчальні програми та інші види діяльності, спрямовані на самозайнятість зазначених категорій громадян.

"Мета створення механізму спільного фінансування проектів через Цільові фонди багатьох партнерів - допомогти громадам подолати виклики, пов'язані з надмірним навантаженням на інфраструктуру регіонів через велику кількість внутрішньо переміщених осіб", - зазначила представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вікторія Вороніна.

У відомстві зазначили, що успішні проекти в цих регіонах можуть стати основою програми для регіонів, прилеглих до лінії розмежування.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів України, Організація об'єднаних націй (ООН) і Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо Цільового фонду багатьох партнерів.     

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: апілотні проекти, 3 мільйона доларів, україна, Світовий банк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]