Сб, 2024-04-20, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
На повернення до наукової роботи після політики натякнула Меркель
Інші останні Новини Європейського Союзу

Меркель натякнула на повернення до наукової роботи після політики

Канцлер Німеччини Ангела Меркель може повернутися до наукової роботи після закінчення свого нинішнього терміну повноважень, який закінчується в 2021 році.

Про це вона сказала під час виступу в Лейпцігській вищій школі менеджменту HHL, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Всі університети, які дали мені почесний докторський ступінь, ще почують мене, коли я перестану бути канцлером. Я повернуся і не залишуся на короткий час, як сьогодні. Я залишуся довше", - сказала Меркель, викликаючи сміх у глядачів.

Меркель, яка має освіту фізика, отримала почесний ступінь в школі менеджменту на церемонії, на якій була присутня Крістіна Лагард.

Меркель 1978 року закінчила фізичний факультет Лейпцизького університету, 1986-го захистила дисертацію. З 1978 року до 1990 працювала в Центральному інституті фізичної хімії Академії наук НДР.

Поки невідомо, чи зможе Меркель повністю допрацювати свій останній термін в якості канцлера.

Її консерватори і їх партнери соціал-демократи (СДПН) у неділю можуть програти місцеві вибори ультраправим у двох східно-німецьких землях, що може створити додаткове навантаження для коаліції.

Меркель пішла з поста лідера партії Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в минулому році після поганих результатів на виборах і заявила, що її нинішній термін буде останнім.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: Меркель, наукова робота після політики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]