Сб, 2024-04-20, 08:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
На реакцію водія застуда впливає, як чотири порції подвійного віскі
Інші останні Новини світу науки і технологій

Нежить так само згубно позначається на реакціях водія, як чотири порції подвійного віскі. Про це заявили експерти з безпеки руху в ході дослідження, замовленого британською страховою компанією Young Marmalade.

Як з'ясувалося, в разі застуди загальний рівень водіння знижується на 60%, повідомляє сайт Health Care Global. На основі аналізу даних "чорних скриньок", що фіксували стиль водіння сотень водіїв, були зроблені висновки про те, що через банальний нежить у людини за кермом знижується швидкість реакції, йому важче концентруватися на дорозі.

Застуджений водій частіше раптово тисне на гальма, йому важче паркуватися і проходити через повороти.

У страхових компаніях вважають, що з вини застуджених водіїв щороку трапляються тисячі аварій. При цьому в публікації наголошується, що офіційних даних, які підтверджують це, не існує.

Раніше психологи Манчестерського університету Великобританії дійшли висновку, що агресивна манера водіння чоловіків пояснюється успадкованими мисливськими інстинктами їхніх доісторичних предків.

Зазначимо, восени минулого року український парламент ухвалив у першому читанні зміни щодо посилення відповідальності за керування транспортом у стані сп'яніння. Депутати вирішили підвищити штрафи п'яним водіям у два-три рази. У ДАІ вважають, що збільшення штрафів позитивно позначається на дорожній ситуації і планують вдвічі збільшити штрафи до Євро-2012 .
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: Нежить так само згубно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]