Чт, 2024-04-25, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:12
На Рівненщині через колотнечу між вірянами поліція закрила храм
Інші останні Релігійні новини

На Рівненщині через релігійний конфлікт між вірянами, які належать до різних конфесій, опечатали храм. Цього разу в епіцентрі уваги опинилася церква Різдва Богородиці у селі Дуліби Гощанського району, повідомляє РІСУ.

До правоохоронців звернулася група прихожан, які стверджують - їх вигнали з Богослужіння. На місці події з'ясувалося, що троє людей отримали легкі тілесні ушкодження. Відомо, що конфлікт розгорівся між представниками Київского та Московського Патріархатів.

Після приїзду поліцейських на зборах села вирішено опечатати храм.

Як вже повідомлялося, з початком російського збройного вторгнення на суверенну територію України активізувалися процеси з самостійного переходу православних релігійних громад із підпорядкування Московському Патріархату до Київського (з відповідною інтерактивною мапою можна ознайомитися тут).

Найбільше подібних випадків фіксується на півдні Рівненської й на півночі Тернопільської областей.

Нерідко вихід з УПМ МП супроводжується судовими суперечками, а подекули й силовими конфліктами.

Предстоятель УПЦ КП, патріарх Київський й всієї Руси-України Філарет заявляє, що лише 2014 року 30 парафій української православної церкви перейшли торік з Московського Патріархату до Київського.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: Храм, поліція, рівненщина, колотнечу між вірянами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]