Чт, 2024-03-28, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
На розпуску Ради наполягає Порошенко
Інші останні Політичні новини

Президент України Петро Порошенко підтримує ініціативу фракцій щодо дострокових виборів до Верховної Ради. Він наголошує, що запит в суспільстві на повне перезавантаження влади залишається актуальним.

Про це Петро Порошенко заявив 16 червня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій "Батьківщина", Партії регіонів, УДАР, "Свобода", а також депутатських груп "Економічний розвиток" та "Суверенна європейська Україна", повідомляє офіційний сайт президента.

Крім цього, обговорювалися ініціативи Порошенка щодо законопроекту про внесення змін до Конституції України. "Цей законопроект повністю відповідає нашій ініціативі щодо децентралізації влади і є ключовим елементом нашого мирного плану на Донбасі", – твердить він.

Глава держави також наголосив на необхідності чіткого розмежування повноважень між президентом, парламентом та урядом задля ефективнішого функціонування системи влади.

16 червня спікер парламенту Олександр Турчинов заявив, що Верховна Рада розгляне на поточному тижні зміни до виборчого законодавства та зміни до Конституції. Крім того, як зазначив спікер, зміни до закону про вибори Верховна Рада готова розглянути вже у четвер, 19 червня.

Нагадаємо, проведення дострокових парламентських виборів було однією з головних вимог. Порошенко вважає, що вибори до Верховної Ради України мають відбутися до кінця 2014 року.

Соцопитування свідчать, що 68,9% виборців хочуть проведення позачергових парламентських виборів уже в поточному році, причому підтримують таку ідею жителі всіх регіонів країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: розпуску Ради, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]