Пт, 2024-04-26, 18:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
На розширення військової співпраці з Україною надіється Швеція: заява
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Швеція надіється на розширення військової співпраці з Україною: заява

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак 20 листопада провів телефонну розмову з Головнокомандувачем Збройних сил Королівства Швеція генералом Мікаелем Бюденом. Про це йдеться у повідомленні управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

В ході бесіди було обговорено двосторонню співпрацю, боротьбу з COVID-19 та допомогу Військово-Морським Силам Збройних Сил України зі сторони шведських партнерів, а також ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил, де попри домовленості, мають місце зухвалі, провокативні порушення перемир’я з боку російсько-окупаційних військ.

Так, Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак зазначив, що для Збройних Сил України важливим є практичний досвід участі Королівства Швеція у Програмі розширених можливостей НАТО (EOP), зокрема в контексті найбільш ефективного та раціонального використання Програми.

В свою чергу, Головнокомандувач Збройних Сил Королівства Швеція генерал Мікаел Бюден повідомив, що шведська сторона має найкращі враження від результатів реформування українських Збройних Сил та вбачає розширення подальшої співпраці у військовій сфері наступного року. Мова йде про допомогу, як в форматі участі в міжнародних програмах, так і в форматі цільової допомоги українським ВМС.

«Королівство Швеція, як один з наших надійних партнерів і вірний друг України, зробило значний внесок у розвиток бойових можливостей Збройних Сил України», — підкреслив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Головнокомандувач Збройних Сил України подякував Уряду і народові Королівства Швеція за постійну та потужну підтримку України та допомогу у боротьбі з російською агресією. «Ми готові ділитися досвідом та рухатися далі разом», — акцентував Головнокомандувач Збройних Сил України.

Наприкінці розмови генерал-полковник Руслан Хомчак запросив Мікаела Бюдена відвідати Україну та висловив сподівання, що в наступному році українсько-шведське військове співробітництво буде інтенсифіковане.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: розширення військової співпраці, україна, Заява, Швеція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]