Пт, 2024-03-29, 04:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
На розв'язання проблеми мігрантів ЄС надав майже 2,5 мільйона євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лондон пропонує ввести такі законодавчі заходи, які гарантували б повернення на батьківщину громадян африканських і азіатських країн. ЄС виділив 2 мільярди 400 мільйонів євро на допомогу державам, вимушеним вирішувати проблему мігрантів. Асигнування виділяється на шестирічний період. Найбільша частка надійде у розпорядження уряду Італії – 560 мільйонів євро, другим найбільшим отримувачем європейських коштів стане Греція – 470 мільйонів євро, повідомляє Радіо Свобода.

Зростання кількості іммігрантів спричинило розбіжності у відносинах між деякими державами Євросоюзу. Їхні уряди по-різному оцінюють свою готовність прийняти десятки тисяч переселенців, що прибувають з Африки і країн Близького Сходу.

Заява Брюсселя про виділення коштів на програму допомоги країнам, які приймають мігрантів, з’явилася після заклику британського зовнішньополітичного відомства переглянути міграційне законодавство ЄС. Лондон пропонує вжити таких законодавчих заходів, які гарантували б повернення на батьківщину громадян африканських і азійських країн. У Лондоні вважають, що такий підхід дозволить європейським державам зберегти досягнутий ними рівень і якість життя.

Упродовж останніх тижнів Велика Британія посилює заходи безпеки у місті Кале у зв’язку з численними спробами сотень мігрантів дістатися до британських берегів, скориставшись "євротунелем".

Нагадаємо, 22 червня Євросоюз почав військово-морську операцію проти перевізників нелегальних мігрантів та контрабандистів у Середземному морі під назвою "EUNAVFOR Med". Початковий мандат місії розрахований на 12 місяців.

Також Європейський Союз оголосив про план квотного принципу з розміщення у себе мігрантів та утікачів із зон військових конфліктів у рамках нової міграційної політики. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1118 | Додав: adminA | Теги: 5 мільйона євро, ЄС, проблеми мігрантів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]