Сб, 2024-04-20, 02:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
На саміті Азія-ЄС Меркель розкритикувала торговельний підхід Трампа
Інші останні Новини світу

  Меркель розкритикувала торговельний підхід Трампа на саміті Азія-ЄС

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на саміті європейських та азіатських лідерів у п'ятницю в Брюсселі захистила вільну торгівлю, відкинувши протеціоністську риторику та політику президента США Дональда Трампа.

"Ми можемо показати, що мова йде про створення безпрограшних ситуацій, даючи зрозуміти, що коли одна сторона виграє, інша теж отримує вигоду", - цитує Ангелу Меркель Deutsche Welle.

Заява Меркель визначила тон дводенної зустрічі, на якій, як очікується, 30 європейських лідерів і їх колеги з 21 азійської країни захищатимуть Світову організацію торгівлі (СОТ), міжнародне співробітництво та боротьбу зі зміною клімату.

"Зустріч на найвищому рівні показує, що країни Європи та Азії, які всі прагнуть світової торгівлі на основі правил, збираються тут, щоб взяти на себе зобов'язання багатосторонніх відносин, і це важливий сигнал", - сказала Меркель.

Коментарі німецького канцлера прямо суперечили підходу Дональда Трампа в торгівлі. Під гаслом "Америка передусім" президент США закликав розривати угоди про вільну торгівлю, захищав внутрішні галузі через тарифи і критикував Німеччину і Європейський союз за їх високі експортні надлишки з США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: Меркель, саміт Азія-ЄС, торговельний підхід Трампа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]