Пт, 2024-03-29, 00:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
На свята поліція працюватиме у посиленому режимі
Інші останні Новини України

На охороні правопорядку на травневі свята в Україні буде задіяно близько 25 тис. правоохоронців.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила начальник Національної патрульної поліції Хатія Деканоідзе.

За її словами, зокрема, 1-2 травня на охороні правопорядку буде задіяно 23 тис. правоохоронців, а 8-9 травня - близько 25 тис. співробітників правоохоронних органів і Національної гвардії.

Деканоідзе зазначила, що на даний час весь особовий склад правоохоронних органів переведено на посилений режим роботи.

"Всі спроби окремих політиків або громадян дестабілізувати ситуацію в країні знайдуть адекватну реакцію з боку поліції", - запевнила Деканоідзе.

У свою чергу, заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий поінформував, що за 2 тижні після цього Міністерство внутрішніх справ буде проведено низку серйозних заходів, спрямованих на забезпечення правопорядку в тісній взаємодії та координації з Нацполіцією, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужбою, СБУ.

Як зазначив Яровий, на одній з навчальних баз було проведено навчання з координації дій на випадок надзвичайних ситуацій, проведено селекторні наради, створено оперативні штаби.

"Тому я вважаю, що МВС зробить все, щоб наші громадяни спокійно святкували і відпочивали", - сказав він.

У свою чергу командувач Нацгвардії Юрій Аллеров повідомив, що, починаючи з 12 квітня і по 12 травня підрозділи НГУ несуть службу в режимі підвищеної готовності.

За словами голови ДСНС Миколи Чечоткіна, особовий склад очолюваної ним структури з 21 квітня переведено на посилений варіант несення служби. Зокрема, задіяно 7 тисяч чоловік особового складу, 2 тис. одиниць техніки, а в разі ускладнення обстановки кількість особового складу буде доведена до 13 тис. осіб і додаткового введено 3 тисячі одиниць спецтехніки.

За словами Чечоткіна, для організації проведення аварійно-рятувальних робіт створено і розгортатимуться оперативні штаби, а для оперативної доставки особового складу і спецобладнання до місць надзвичайних ситуацій у Києві в аеропорту "Київ" ("Жуляни") чергуватиме літак Ан-26, ще один такий літак чергуватиме у Ніжині, і постійній готовності до вильоту перебуватимуть 3 вертольоти в Ужгороді, Харкові, Одесі.

Учасники брифінгу також повідомили, що з боку Прикордонної служби спільно з СБУ та фіскальними службами буде посилено контроль на прикордонних пунктах пропуску, посилено чергування вздовж адміністративного кордону з Кримом.

Крім того планується задіяти додатково 8 патрульних катерів на морській прикордонній ділянці та посилити контроль виходу в море малих плавзасобів в межах Херсонської, Донецької та Запорізької областей.

На травневі свята в Одесі чергуватимуть близько 3 тис. правоохоронців - Деканоїдзе

На травневі свята, насамперед 2 травня, охорону правопорядку в Одесі будуть забезпечувати близько 3 тис. правоохоронців повідомила Деканоідзе.

За її словами, із вказаної кількості понад 1,5 тис. правоохоронців - поліцейські, решта - бійці Національної гвардії, інших підрозділів МВС та правоохоронних структур.

Також Деканоідзе поінформувала, що МВС у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами відпрацювало план дій на будь-які можливі сценарії розвитку ситуації.

У той же час Деканоідзе, звертаючись до громадян та різних політичних партій, закликала їх "не переносити свої політичні спори в активну публічну площину або площину вуличного конфлікту".

При цьому Деканоідзе запевнила, що в разі виникнення якихось надзвичайних ситуацій правоохоронні органи будуть жорстко реагувати.

У свою чергу, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що в Одесі на травневі свята чергуватимуть 140 співробітників ДСНС і понад 20 одиниць техніки.

Раніше в Донецькій області поліція перевели на посилений режим несення служби для забезпечення безпеки і охорони громадського порядку, який триватиме до 11 травня. Також повідомлялося, що прикордонники посилять заходи безпеки на період травневих свят.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: поліція, Свята, посиленийу режим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]