Пт, 2024-03-29, 13:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:17
На святкову казку запрошують українських дітей у Празі
Інші останні Культурні новини

прага Празький театр Divadlo MA (Žitná 41, 110 00 Nové Město) приготував святкові вітання для дітей. 3-го та 4-го грудня тут даватимуть виставу "Тварини та скарби", після яких до дітей завітає Святий Мікулаш, Чорт та Янгол. Вхід на виставу - безкоштовний, але потрібна попередня реєстрація, пише radioukrajina.cz.

Казку "Тварини та скарби" адаптувала Єва Алнер за мотивами казки братів Грімм "Бременські музики" та чеської версії "Тварини і Петров" Вацлава Ріги. Виставу поставив ансамбль українських дітей, для яких вона стала воротами до пізнання чеської мови та культури. Перші вистави були призначені для дітей українських біженців.

Вистава створена під час заміського табору "Повернемо радість українським дітям". Діти грають для дітей. Казка виконується чеською мовою, з українським перекладом. Вхід - вільний, потрібне попереднє бронювання за адресою: eva.alner@estela.pro

Після вистави до зали завітають традиційні святкові чеські персонажі: Святий Мікулаш разом з Чортом та Янголом. Вони вручать дітям подарунки, які заздалегідь для них приготують мами. Тож в театрі радять завітати трошки раніше до вистави, щоб встигнути передати подарунок для своєї дитини працівникам театру. Саме ці подарунки і вручатиме Святий Миколаш.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 449 | Додав: admin | Теги: українські, святкова, казка, прага, діти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]