Чт, 2024-04-25, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:43
На святкуванні Дня Перемоги в Парижі для росії не знайшлось місця, - The Washington Post
Інші останні Новини Європейського Союзу

росію не запросили на щорічне святкування в Парижі, присвячене завершенню Другої світової війни в Європі. Про це пише The Washington Post.

Посол росії у Франції олексій мєшков у розмові з державним інформаційним агентством ТАСС під час покладання квітів до пам'ятника французькому руху опору на цвинтарі Пер-Лашез у Парижі заявив, що «не знайшлося місця на трибуні» для російських чиновників на День Перемоги в Європі (V-E).

"8 травня у Франції традиційно проводитимуться святкування, присвячені перемозі у Другій світовій війні. Завжди посли та військові аташе - спочатку радянського союзу, потім росії, білорусі як країн, які зробили вирішальний внесок у перемогу над фашизмом, - запрошувалися. Нинішнього року нам місця на трибуні не знайшлося. Хоча там сидітимуть посли тих країн, які воювали на боці гітлерівської Німеччини", - сказав мєшков.

Однак, за словами посла, звичайні французи «пам’ятають тих, хто дійсно переміг у війні», сказав мєшков, очевидно натякаючи на вирішальну роль радянського союзу в перемозі над нацистської Німеччиною.

Міністерство закордонних справ Франції відразу не відповіло на запит з цього приводу і незалежно не підтвердило, що російські офіційні особи не були запрошені на церемонію, яка пройде під проводом президента Франції Еммануеля Макрона на Єлисейських полях в Парижі.

День V-E відзначається 8 травня, а в москві власне вшанування Дня Перемоги відбудеться наступного дня, 9 травня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 378 | Додав: adminA | Теги: рфї немає місця, День Перемоги, Париж, The Washington Post | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]