Сб, 2024-04-20, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
На тлі китайського турне - фон дер Ляєн підтримала мирний план Києва
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава Єврокомісії нагадала про головний принцип "нічого про Україну без України".

Глава виконавчої влади Європейського Союзу відреагувала на турне представника Китаю по Європі в рамках "політичного врегулювання". Вона заявила, що мирний план Києва повинен стати відправною точкою для будь-яких зусиль з припинення війни в Україні.

"Нічого про Україну без України. Ми ніколи не повинні забувати, що Україна — це країна, яка зазнала жорстокого вторгнення. Тому саме вона повинна встановити основні принципи справедливого світу", — цитує фон дер Ляєн видання ЗМІ.

Хоча вона сказала, що "дуже добре", що президент Китаю Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським, політик підкреслила, що Пекін повинен використовувати свій вплив на москву, щоб покласти край війні.

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — сказала фон дер Ляєн.

За її словами, ця заява "має призвести до стабільної фінансової підтримки і після 2023 року, а також до прискореної військової підтримки, зосередженої зараз і тут".

Фон дер Ляєн також підтримала створення спеціального трибуналу для притягнення росії до відповідальності і заявила, що в Гаазі буде запущений новий "Реєстр збитків": "Дуже хороший крок до компенсації".

Позиція Китаю щодо війни в Україні - головні новини

24 лютого 2023 року Китай представив мирний план по війні в Україні. При цьому Пекін називає агресію рф "українською кризою" і пропонує припинення вогню, а також закликає відмовитися від санкцій проти москви.

При цьому перша розмова президента Володимира Зеленського і лідера Китаю Сі Цзіньпіна відбулася лише в квітні.

15 травня стало відомо, що спеціальний представник Китаю з євразійських справ і колишній посол в росії Лі Хуей 16-17 травня відвідає Україну з метою "політичного врегулювання" української кризи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 361 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]