Чт, 2024-04-25, 00:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
На Укравтодор українці подали до суду за ями
Інші останні Економічні новини
22 людини подали колективний позов на Укравтодор з вимогою відшкодувати моральний і матеріальний збиток за поломки авто на дорогах. Позов подано до Печерського райсуду Києва з подачі юриста Лаврентія Царука, повідомляють "Коментарі".

"Наша головна мета - змусити владу зайнятися дорогами, які в жахливому стані, через що кожен день страждає величезна кількість автомобілістів", - зазначив Царук.

Більшість позовів про відшкодування збитків подані на невелику суму - 800 гривень.

"Ми не ставимо за мету заробити гроші. Головна ідея - показати людям, що потрібно робити і як себе вести, щоб змусити Укравтодор працювати", - зазначив один з позивачів Ігор Крамаренко.

В даний час активісти реєструють позови до судової інстанції.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що для модернізації доріг потрібно 500 мільярдів гривень. Також підтвердив, що необхідно створити нову модель фінансування, яка дозволить вкладати у будівництво і ремонт доріг принаймні по 50 мільярдів гривень щороку протягом 10 років.

Зазначимо, що Укравтодор планує в 2013 році отримати кредит Світового банку на суму 450 млн доларів.

Якість українських доріг оцінили в 2,3 бала з 7, наголошується в звіті про глобальну конкурентоспроможність, підготовленому експертами Світового економічного форуму. Найкращі дороги виявилися у Франції, Об'єднаних Арабських Еміратах і Сінгапурі (всі отримали по 6,5 бала). У десятку найкращих також потрапили Португалія, Оман, Швейцарія, Австрія, Гонконг, Фінляндія і Німеччина.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Укравтодор, Суд, українці, ями | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]