Пт, 2024-04-26, 21:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
На вакансії антикорупційних прокурорів названо імена 12 переможців
Інші останні Офіційні новини

Завершився перший конкурс на рядових антикорупційних прокурорів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє член конкурсної комісії Дарина Каленюк.

Відзначається, що за його результатами було заповнене 12 з 30 вакансій на ці посади.

Каленюк назвала прізвища переможців, які пройшли даний конкурс: Гаврилюк, Гайданка, Гречишкін, Жовницька, Касьян, Кравець, Олефір, Перов, Посвистак, Скибенко, Шкрум, Щербай.

За словами Каленюк, чинне законодавство вимагає, щоб кандидати мали 5 років стажу роботи в органах прокуратури. Таким чином, всі переможці є колишніми прокурорами.

Серед переможців опинився родич нардепа від "Батьківщини" Олени Шкрум. За її словами, це племінник батька, проте вона не дуже добре його пам'ятає.

За словами Каленюк, всього на конкурс подалося 318 кандидатів, передає "Українська правда".

За результатами тестування на знання законодавства і загальних здібностей до співбесід було допущено 66 кандидатів, з яких комісія вибрала 12 переможців.

Серед рекомендованих комісією майбутніх прокурорів - лише одна жінка, повідомила експерт.

"Всі, кого комісія рекомендує Холодницькому - працівники прокуратури, адже умова мати 5-річний прокурорський досвід роботи прописана в законі. І це стало великою проблемою - подалося дуже мало сильних кандидатів. Тепер потрібно проводити додатковий конкурс, щоб набрати необхідну кількість процесуальних керівників", - прокоментувала результати конкурсу Каленюк.

"Але другий етап конкурсу буде мати сенс тільки в разі скасування цієї норми в законі. Тоді на конкурс зможуть відправитися сильні юристи або адвокати не з органів прокуратури, і гідна оплата, закріплена законодавчо, буде для них хорошою мотивацією", - додала вона.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник висловив надію на прогрес в розслідуванні резонансних справ детективами Бюро в січні 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: вакансії антикорупційних прокурорів, 12 переможців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]