Пт, 2024-03-29, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
На відновлення ґрунту після видобутку бурштину у бюджеті немає грошей
Інші останні Економічні новини

  У державному бюджеті на 2016 рік немає коштів на проведення заходів із рекультивації постраждалих від нелегального видобутку бурштину земель. Про це в ефірі ICTV 21 березня заявила виконувач обов'язків міністра екології й природних ресурсів Ганна Вронська.

"На даний момент у бюджеті немає коштів для того, щоб проводити рекультивацію цих земель", - сказала вона.

Вронська зазначила, що після проведення нелегального видобутку бурштину земля стає непридатною для сільськогосподарської діяльності.

За її словами, при внесенні змін у законодавство можна зобов'язати невеликих приватних добувачів бурштину платити за подальшу рекультивацію земель, де проводиться розробка даної корисної копалини.

Мінекології оцінює обсяг нелегального видобутку бурштину в 120-300 тонн на рік.

Нагадаємо, 16 березня голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков закликав міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ввести в регіон підрозділи Національної гвардії для боротьби з незаконним видобутком бурштину.

Раніше "АвтоМайдан" показав фото величезної копальні бурштину, де працюють сотні людей, екскаватори та військові вантажівки.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: видобуток бурштину, бюджет, відновлення ґрунту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]