Пт, 2024-04-19, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:53
На військову службу нардепи дозволили призивати резервістів без оголошення мобілізації
Інші останні Офіційні новини

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким дозволяється призивати на військову службу резервістів без оголошення мобілізації.

Йдеться про проєкт закону № 3553, за який проголосували 256 нардепів.

Документ був ініційований президентом Володимиром Зеленським.

Законопроєктом передбачено реформування місцевих органів військового управління. Так, на базі районних, міських військових комісаріатів, військових комісаріатів АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя будуть створені територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Також передбачено запровадження в Україні військового обліку резервістів. Персональні та службові дані вноситимуть до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Облік здійснюватимуть районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Одним із ключових положень проєкту закону є впровадження нового виду військової служби – за призовом з-поміж резервістів в особливий період.

Рішення про такий призов прийматиме президент України “для оперативного доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період” (як відомо, “особливий період” діє в Україні з початку війни на Донбасі).

На період служби за резервістами зобов’язані зберегти робоче місце. Також будуть збережені середня зарплата та інші соцгарантії. Безробітні призовники з лав резервістів зможуть отримувати мінімальну зарплату від держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: резервісти, без оголошення мобілізації, військова служба, нардепи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]