Пт, 2024-04-19, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
На виробництво фільму "Киборги" про захисників ДАП Держкіно надасть майже 24 мільйони
Інші останні Культурні новини

  Держагентство з питань кіно надасть 23,9 млн грн на фільм "Киборги" режисера Ахтема Сеітаблаєва.

Про це у понеділок 19 грудня йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Facebook регулятора.

"19-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією Ідасом-філм контракт про надання проекту "Киборги" державної фінансової підтримки в розмірі 23 973,6 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Повнометражний фільм "Киборги" став одним з переможців VIII конкурсного відбору Держкіно.

Режисером стрічки є Ахтем Сеітаблаєв, автором сценарію - Наталя Ворожбит, продюсер - Іванна Дядюра. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис грн.

Драма "Киборги" - це історія про легендарних бійців ЗСУ та добровольцях, які протягом понад 200 днів захищали Донецький аеропорт від російсько-терористичних військ у 2014 році на Донбасі.

Фільм розповість історію одного бойового чергування протягом декількох тижнів у вересні 2014-го. За словами режисера Сеітаблаєва, мета стрічки – "зберегти пам'ять про легендарних кіборгах".

Нагадаємо, що режисер і виконавець головної ролі у фільмі про депортацію кримських татар "Хайтарма" Ахтем Сейтаблаєв узявся за створення художнього фільму про захисників Донецького аеропорту навесні минулого року. Консультантами при написанні сценарію виступили самі бійці, прозвані за силу духу і безстрашність "кіборгами".
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: ДАП, 24 мільйони, Держкіно, фільму Киборги захисники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]