Пт, 2024-03-29, 09:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:19
На закиди про "зовнішнє управляння" Україною відповіли у посольстві США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У посольстві США відповіли на закиди про "зовнішнє управляння" Україною

Сполучені Штати працюють відкрито і прозоро в партнерстві з урядом України та на його прохання. Метою допомоги є зробити Україну безпечнішою і заможнішою, щоб просувати реалізацію євроатлантичних устремлінь країни, закріплених у її Конституції.

Про це йдеться в офіційній заяві посольства США в Україні.

"Звинувачення в тому, що Сполучені Штати та інші західні партнери займаються "зовнішнім управлінням" внутрішніми справами України, є не просто помилковими, а перевертають реальність догори дриґом", - йдеться в заяві.

Як зазначили в посольстві, США глибоко турбуються про народ України та цінності, за які українці боролися на Майдані і продовжують вмирати на Донбасі.

"Якщо ж насправді говорити про "зовнішнє управління", то задаймо питання: яка країна вторглася в Україну, ув'язнила, переселила та піддала тортурам її громадян і несе відповідальність за війну, внаслідок якої загинуло понад 13 тисяч людей? Хто всередині України спонсорує постійний потік судових позовів та розповсюдження дезінформації, спрямованих на дискредитацію демократично обраного уряду України та його реформ, які так нелегко далися?" - наголошується заяві.

"Відповідь - явно ті сили, як всередині України, так і за її межами, що прагнуть зупинити євроатлантичну інтеграцію України та збагачуватися за рахунок українського народу", - йдеться в повідомленні.

Сполучені Штати надали Україні з 2014 року допомоги на 4,1 млрд доларів. Це становить близько 2780 гривень на одного громадянина.

Нагадаємо, в липні в Сенат США внесли проект закону, який передбачає щорічне виділення 300 млн доларів в якості військової допомоги Україні. Гроші підуть в тому числі на надання Збройним силам України летальної зброї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: закиди про зовнішнє управляння Укра, посольство США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]