Пт, 2024-04-26, 00:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
На закон щодо нарахування субсидій, який Розенко назвав "вершиною абсурду", Порошенко наклав вето
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко застосував право вето щодо законопроекту №2676 про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам). Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко у своєму Твіттері.

"Президент України захистив права пенсіонерів та інвалідів на отримання субсидій і ветував закон 2676", - написав глава Мінсоцполітики.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 червня підтримала за основу і в цілому законопроект №2676 про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам).

Один зі співавторів закону, керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко, представляючи ініціативу, підкреслив, що суттю законопроекту є автоматичне нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги для пенсіонерів та інвалідів. "У Пенсійному фонді, у Соціальному фонді є всі дані по пенсіонерам, інвалідам. Немає потреби їм заповнювати папірці. Взяли дані з соціального відділу і оформили людині субсидію", - пояснив він.

За словами політика, така автоматична процедура нарахування субсидій торкнеться 14 млн громадян України.

У той же час співавтор законопроекту Альона Бабак (фракція "Самопоміч") заявила: "Пропонується надати можливість одиноким пенсіонерам та інвалідам без звернення до служби соціального захисту населення мати можливість розгляду їх особистих справ службами соціального захисту за зверненням в Пенсійний фонд та отримання інформації в автоматичному режимі. Якщо людині належить така субсидія, то вона її отримає".

За її словами, в даному законі йдеться про самотніх непрацюючих пенсіонерів.

Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко назвав новий закон про субсидії вершиною абсурду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: вето, Розенко, вершина абсурду, закон, Порошенко, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]