Вт, 2024-03-19, 05:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
На засідання прийшли Яценюк, міністри і 368 депутатів - Гройсман відкрив Раду
Інші останні Політичні новини

У четвер, 11 грудня, голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив ранкове засідання парламенту. У залі зареєструвалися 368 народних депутатів.

"Прошу депутатів зайняти свої місця і зареєструватися. Засідання оголошую відкритим", – заявив Гройсман.

У залі також присутні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і Кабінет міністрів у повному складі.

"Повідомляю про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського аграрного об'єднання. Головою обраний народний депутат Леонід Козаченко", – повідомив пан Гройсман.

Також він зазначив, що Сергій Соболєв обраний заступником фракції "Батьківщина".

Крім того, за даними спікера, в парламенті створено об'єднання "Депутатський контроль".

Рада також ухвалила постанову про порядок денний першої сесії ВР восьмого скликання (№ 1375). За це рішення проголосували 349 народних депутатів із 378 зареєстрованих у сесійній залі.

Постановою передбачається включити до порядку денного першої сесії законопроекти, які зареєстровані в апараті ВР до 10 грудня 2014 року станом на 18.00, враховуючи проекти, розгляд яких не завершила Верховна Рада попереднього скликання.

Крім того, під час розгляду питання порядку денного було підтримано пропозицію про включення до порядку денного сесії законопроектів, зареєстрованих у ВР 11 грудня.

Також до порядку денного було включено питання про завершення обрання голів комітетів парламенту.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді відбудеться представлення Програми діяльності Кабінету міністрів України.

Також заплановано розгляд звернення ВР до Держдуми Федеральних зборів РФ і президента РФ Володимира Путіна щодо звільнення української льотчиці та народного депутата Надії Савченко.

Передбачено також розглянути проект постанови про внесення змін до раніше ухваленої постанови про обрання керівництва комітетів Верховної Ради.

Крім того, депутати розглянуть проекти двох постанов щодо змін в адміністративно-територіальному устрої Донецької області.

Парламент також розгляне в першому читанні проект закону, яким вносяться зміни до Закону "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Гройсман відкрив Раду, засідання, Яценюк, міністри і 368 депутатів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]