Пт, 2024-05-03, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:39
На зведення будинків для прийомних родин ОАЕ надали $4 мільйони
Інші останні Економічні новини

  Об'єднані Арабські Емірати виділили 4 млн доларів на будівництво сучасних будинків, оснащених укриттям, для великих прийомних родин, та планують передати 2,5 тис. ноутбуків для учнів шкіл Чернігівщини.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська після спільного відвідання з міністеркою з питань клімату та довкілля ОАЕ Маріам Альмхейрі одного з таких будинків.

"У вас буде будинок!" – треба бачити очі вихованців великих прийомних родин (так званих ДБСТ) та їхніх названих батьків у цей момент. Наприклад, родини Паскевичів, де батьки-вихователі Оксана та В'ячеслав опікуються вісьмома прийомними та п'ятьма власними дітьми. Вони мусили залишити дім у Кривому Розі через постійні обстріли, але вже наприкінці 2023 року сім’я заїде у новий. Вчора розділили ці емоції родин разом із Маріам Альмхейрі, міністеркою з питань клімату та довкілля ОАЕ, яка перебувала з візитом в Україні, – адже саме завдяки її країні зведення цих будинків стало можливим!", - зазначила перша леді.

Зеленська розповіла, що під час свого візиту в ОАЕ інформувала Альмхейрі про драматичне становище великих прийомних родин. Так, за її словами, у результаті російського вторгнення житло втратили щонайменше 55 таких сімей, де виховується в цілому 550 дітей.

"Тоді уряд ОАЕ виділив 4 млн доларів на будівництво ергономічних, сучасних будинків, оснащених укриттям, для великих прийомних родин в межах проєкту "Адреса дитинства" від Фундації Олени Зеленської", - підкреслила дружина глави держави.

Вона подякувала Президенту ОАЕ Мухаммаду бін Заїду Аль Нагаяну та всьому уряду країни за підтримку українських родин та дітей.

У той же час перша леді розповіла міністерці з ОАЕ про інші проєкти своєї Фундації, зокрема про розробку проєкту з оснащення укриттів для шкіл Чернігівщини та закупівлю ноутбуків для дистанційної освіти.

Так, за її словами, Фундація вже надала 38 856 ноутбуків для вчителів.

"Була рада почути, що ОАЕ долучається і тут – невдовзі надійдуть 2500 ноутбуків для учнів", - анонсувала Зеленська.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 268 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]