Чт, 2024-04-18, 13:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
НАБУ Гройсман просить перевірити скандального заступника міністра екології
Інші останні Кримінальні новини

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман звернеться до НАБУ щодо проведення перевірки стосовно заступника міністра екології Віктора Канцурака. Про це він заявив під час засідання уряду, передає "Українська правда".

Він закликав міністрів бути обачнішими при виборі заступників.

"Хотів би сказати міністрам. Я не буду вас обмежувати. Ви вносите кандидатів на посаду в те чи інше міністерство. Ви несете за це відповідальність, я готовий її розділити з вами. Але хотів би попросити, щоб ви були виважені і вносили кандидатів, які не є скомпрометованими", - сказав Гройсман.

Він заявив, що звернеться до НАБУ щодо Канцурака.

"Я сьогодні звернуся до НАБУ щодо перевірки фактів по заступнику міністра екології Віктору Канцураку", - сказав прем’єр.

"Далі я би просив дуже ретельно розглядати позиції щодо призначення спецперевірок людей", - наголоси глава уряду.

Гройсман нагадав, що 1 травня вступає у дію закон про державну службу.

"Це означає, що всі центральні органи влади мають отримати своїх керівників через публічні конкурси. Тому я просив би не бігти поперед закону, а почекати 1 травня, щоб ми оголосили публічні конкурси", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, заступником міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака став Віктор Канцурак, який фігурує у корупційному скандалі.

За часів Віктора Януковича Канцурак був директором Департаменту заповідної справи Мінекології, яке очолював спочатку Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

У 2011 році Канцурак входив до складу тендерного комітету міністерства під час закупівлі супутникових знімків території України у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за 49,38 млн грн, хоча Харківська Національна академія міського господарства пропонувала ці фото за 250 тис. грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, заступник міністра екології, Набу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]