Пт, 2024-04-19, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
Набувають чинності в Україні положення двох кодексів та 52 законів
Інші останні Економічні новини
Сьогодні, 1 січня, в Україні набувають чинності положення двох кодексів, 52 законів, 36 актів уряду та одного указу президента України, передає УНІАН.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, сьогодні набувають чинності 10 базових законів: "Про Державний бюджет України на 2013 рік", "Про Державний земельний кадастр", "Про громадські об'єднання", "Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року", "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".

Крім того, сьогодні починають діяти закони: "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки", "Про зайнятість населення", "Про екстрену медичну допомогу", "Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць", "Про проведення економічного експерименту щодо державної підтримки суднобудівної промисловості".

Крім того, набувають чинності окремі статті або частини двох кодексів - Бюджетного кодексу України та Податкового кодексу України, а також 6 базових законів - "Про культуру", "Про регулювання містобудівної діяльності", "Про безоплатну правову допомогу", "Про вибори народних депутатів України", "Про адміністративні послуги", "Про державні лотереї в Україні".

Крім цього, з 1 січня 2013 року розмір мінімальної пенсії в Україні збільшується до 894 грн. З 1 січня 2013 року розмір прожиткового мінімуму в Україні в розрахунку на одну людину на місяць становить 1108 грн, мінімальної зарплати - 1147 грн.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року починає діяти стаття 265 Податкового кодексу України, згідно з якою запроваджується податок на нерухоме майно. Крім того, сьогодні, 1 січня, в Україні набуває чинності закон, згідно з яким вводяться нові правила при оформленні угод з нерухомістю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: Україні, 52 законів, двох кодексів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]