Пт, 2024-04-19, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Нацбанк випустив пам'ятну медаль на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Інші останні Новини України

Національний банк України випустив пам'ятну медаль на честь подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Тираж медалі склав 20 тисяч штук, повідомляє прес-служба НБУ.

"На аверсі медалі на тлі стилізованої пошкодженої арматури зображено образ Пресвятої Богородиці, ліворуч і праворуч від якого напис "Чорнобильська трагедія 1986/2016". Внизу праворуч розміщено логотип Монетного двору Національного банку України. На реверсі медалі розміщено стилізовану композицію - на тлі зруйнованої Чорнобильської АЕС група ліквідаторів; вгорі напис півколом "Подвигу ліквідаторів присвячується", - йдеться в повідомленні.

Нацбанк здійснює реалізацію цієї пам'ятної медалі за ціною 26 гривень (її вартість у банків-дистриб'юторів потрібно уточнювати безпосередньо у відділеннях).

Медаль виготовлена ​​з нейзильберу. Купити її можна в регіональних підрозділах Департаменту грошового обігу Нацбанку та у відділеннях АТ "Ощадбанк" і АБ "Укргазбанк".

Відзначимо, 2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

21 квітня Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи "(щодо усунення дискримінаційного ставлення до громадян, які брали участь в ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: Нацбанк, ЧАЕС, честь ліквідаторів аварії, пам'ятна медаль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]