Сб, 2024-04-20, 11:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
"Нацбеста" оголосив відкриття сезону - приймаються заявки на номінації
Інші останні Культурні новини
Щорічна  літературна премія "Національний бестселер" відкрила в понеділок 13-й сезон і пропонує номінантам висунути на конкурс один прозовий твір, який має, на їхню думку, потенціал інтелектуального бестселера, повідомляє літературний портал ukrtvir.com.ua з посиланням на організаторів.
Номінантами премії стають діячі літератури, мистецтва, громадські діячі та науковці, книговидавці та журналісти. Твір, який вони висувають на конкурс, має бути вперше опубліковано в 2012 році.

За правилами премії оргкомітет залишає за собою право виключати з конкурсу твори, які вже засвітилися в шорт-листах інших великих літературних премій і тим більше здобули перемогу в одній з них, з оприлюдненням розгорнутої мотивації кожного такого рішення.

Лонг-лист "Нацбеста" і склад Великого журі будуть оголошені 11 лютого. Шорт-лист і склад Малого журі стануть відомі 16 квітня. Фінал премії пройде 2 червня.

Згідно з концепцією премії механізм вибору головного бестселера року складається з декількох етапів. Спочатку оргкомітет формує списки з видавців, критиків і літераторів, кожному з яких пропонується висунути на премію по одному твору. Всі перераховані ними книги потрапляють в лонг-лист. У цьому році в нього увійшли 42 прозових твори, що вийшли в 2011 році, а також надані рукописи.

Потім вступає в дію Велике журі, члени якого складають шорт-лист, відбираючи з довгого списку два найбільш вподобаних тексту. Кожне перше місце приносить здобувачеві премії три очки, кожне друге - одне. Списки фіналістів у підсумку складаються на основі простих арифметичних підрахунків
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1084 | Додав: nowyny | Теги: літературний портал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]