Чт, 2024-04-25, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Націоналізацію "Приватбанку" Гонтарева не виключає
Інші останні Економічні новини

Національний банк може націоналізувати "Приватбанк" у тому разі, якщо його акціонери не будуть виконувати свої зобов'язання.

Про це заявив журналістам голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка з посиланням на слова голови НБУ Валерії Гонтаревої, передають "Українські новини".

"Від голови НБУ ми отримали таку інформацію: "Приватбанк" є і буде існувати, питання тільки в тому, хто буде його власниками. Якщо нинішні власники виконають план докапіталізації банку - вони ними залишаться, якщо ж ні - то Гонтарева із упевненістю заявила, що "Приватбанк" буде націоналізовано", - сказав він.

Зі слів Рибалки, відправною точкою в цьому процесі має стати березень 2016 року.

В свою чергу у Національному банку наголосили, що на даний момент проходить діагностика ТОП-20 банків.

"До кінця 2015 року будуть визначені обсяги докапіталізації щодо цих банків, а до кінця першого кварталу 2016 року банки повинні зробити перші кроки по скороченню кредитування пов'язаним особам. Тому березень 2016 року є реперною точкою для всіх ТОП-20 банків", - повідомили Finclub у прес-службі регулятора.

При цьому в НБУ наголосили, що, "як і минулого разу, до банків, які не виконають ці умови, будуть застосовані відповідні заходи Національного банку: ці вимоги однакові для всіх банків".

"ПриватБанк" заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року за розміром загальних активів (248,041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.

Як повідомлялося, 27 березня Національний банк України з метою забезпечення своєчасного виконання ПАТ "Приватбанк" своїх зобов'язань перед вкладниками ухвалив рішення про підтримку його ліквідності та надання чергової суми стабілізаційного кредиту на суму 800 млн грн терміном на два роки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: гонтарева, націоналізація, Приватбанк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]