Чт, 2024-04-25, 19:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
Надточні операції на мозку тепер проводитимуть роботи-хірурги
Інші останні Новини світу науки і технологій
Китайські та японські науковці спільно розробили робототехнічну систему для проведення хірургічних операцій на судинах мозку, повідомляє NEWSru.com з посиланням на китайське інформаційне агентство Синьхуа.

Система складається з головного керуючого терміналу, керованого терміналу і екрану з навігаційною системою тривимірного зображення.

Цього тижня науково-дослідна група успішно виконала клінічні випробування цієї системи на тваринах, чим довела її ефективність у здійсненні судинного хірургічного втручання для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань.

Починаючи операцію лікарі з головного керуючого терміналу з тривимірним зображенням кровоносної судини на екрані передають команду на робототехнічний термінал, здатний вкласти трубку-стент у кровоносну судину.

На трубці встановлені датчики, які можуть передавати інформацію про контакт між трубкою-стентів та судинною стінкою з метою забезпечення точності втручання.

Науковціз двох країн приступили до розробки цієї робототехнічної системи у 2009 році. Для її реалізації три сторони вклали близько 20 млн юанів, або 3,17 млн доларів.

Дана система дозволяє лікарям з ювелірною точністю проводити хірургічні операції на судинах і при цьому виключити для медичного персоналу ризик радіоактивного опромінення.
За оптимістичними оцінками вона буде введена в експлуатацію протягом року.

Також нова система, яка може працювати на основі дистанційного управління, сприяє обмінам між лікарями, які у різних місцях, і підготовці молодих медиків.

Нагадаємо, що японські науковці з Сендайського університету готуються до створення антропоморфних роботів, здатних ходити по піску. А восени минулого року Міністерство оборони Японії показало робота, здатного літати як горизонтально, так і вертикально.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1148 | Додав: adminA | Теги: роботи-хірурги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]