Чт, 2024-04-18, 23:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:41
"Нафтогазу" уряд дозволив підписати з "Газпромом" дві угоди: деталі
Інші останні Економічні новини

Уряд дозволив "Нафтогазу" підписати з "Газпромом" дві угоди: деталі

Уряд дозволив НАК "Нафтогаз України" підписати з Газпромом угоду про врегулювання існуючих газових спорів та договір про надання послуги з організації транспортування природного газу.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Відповідно уряд надав згоду на вчинення акціонерним товариством "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" поданих товариством таких правочинів:

– угоди про врегулювання існуючих газових спорів та про основні умови подальших відносин з організації транспортування природного газу з публічним акціонерним товариством "Газпром";

– договору з публічним акціонерним товариством "Газпром" про надання послуги з організації транспортування природного газу територією України у 2020—2024 роках.

Нагадаємо, українська сторона підписала з російським "Газпромом" мирову угоду в інвестиційному арбітражі.

На переговорах про транзит газу, що пройшли у Мінську, Російська Федерація погодилася виплатити Україні 3 мільярди доларів боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

20 грудня Єврокомісія, Україна і Росія на переговорах у Мінську досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: дозвіл, газпром, підпис, дві угоди, уряд, Нафтогаз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]