Нд, 2024-05-05, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
Найбільш глибоководну рибу зафіксували вчені. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

Учені зняли на камеру найглибоководнішу рибу у світі. Дослідники зафіксували рибу-равлика на глибині 8336 метрів поблизу Японії, що зробило її найглибшою зафіксованою рибою, яку коли-небудь спіймали на камеру. Раніше найглибшу зафіксовану рибу помітили на глибині 8178 метрів у Маріанській западині.

Риби-равлики, які виростають до 25 сантиметрів завдовжки і нагадують роздутих примарних пуголовків, були виманені з непроглядних глибин жолоба Ідзу-Огасавара в Японії скумбрією, яку дослідники прив'язали до автономної камери як приманку.

Повідомляється, що риба-равлик є ювенільною, що означає, що вона може жити в набагато глибших місцях порівняно зі своїми дорослими побратимами, і вона наближається до межі глибини, на якій риба може вижити в океані. "Для них є набагато більше, ніж просто глибина, але максимальна глибина, на якій вони можуть вижити, воістину вражаюча", — зауважив Джеймісон. Він додав: "Якщо цей рекорд буде побито, то тільки з кроком у хвилину, потенційно всього на кілька метрів".

Більшість таких риб насправді, як правило, мешкають на мілководді, але їхні студенисті тіла допомогли деяким успішно адаптуватися до високого тиску в траншеях. На тій глибині, на якій було знято рибу-равлика, тиск води у 800 разів вищий, ніж на поверхні океану. Равлики також з більшою ймовірністю перетинають жолоб Ідзу-Огасавара, тому що його води трохи тепліші.

Спіймані на камеру риби-равлики, що мешкають у траншеях, — новий вид. Вони живуть на 1000 метрів нижче від наступної за глибиною риби, і вони можуть бути видом, що живе на найбільшій глибині на планеті.

Вчені хотіли б досліджувати глибше, але "технології були дорогими, а у вчених не так багато грошей", — сказав Джеймісон. "Я засмучуюся, коли люди кажуть мені, що ми нічого не знаємо про морські глибини. Ми знаємо. Все змінюється дуже швидко", — сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 335 | Додав: admin | Теги: глибоководна, риба, равлик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]