Сб, 2024-04-20, 01:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:38
Найбільший в Азії радіотелескоп з'явився у Китайської академії наук
Інші останні Новини світу науки і технологій
Китайські науковці отримали можливість трохи краще роздивитися Всесвіт. У Шанхаї побудували найбільший в Азії і четвертий за потужністю в світі повноповоротний радіотелескоп.

За допомогою апарата діаметром 65 метрів, встановленого в обсерваторії Китайської академії наук в районі Сунцзян, можна буде спостерігати небесні тіла на відстані понад десять мільярдів світлових років. В даний час він працює в тестовому режимі, передає ИТАР-ТАСС.

За словами головного інженера проекту Ду Бяо, будівництво тривало три роки і вісім місяців, що майже втричі менше, ніж зазвичай.

Новий телескоп також використовуватиметься в рамках китайської програми освоєння Місяця та інших проектів із дослідженню Сонячної системи.

Тим часом в Синьцзян-Уйгурському автономному районі КНР ведеться будівництво ще одного повноповоротного радіотелескопа діаметром 110 метрів, який стане найбільшим у світі.

Зазначимо, днями в Чилі інженери склали найбільше в світі дзеркало для телескопа.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: найбільший в Азії радіотелескоп, Китайської академії наук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]