Ср, 2024-04-24, 05:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Найприйнятнішим для європейців із-поміж трьох прохідних кандидатів залишається Порошенко - французький політолог
Інші останні Політичні новини

Французький політолог: Із-поміж трьох прохідних кандидатів найприйнятнішим для європейців залишається Порошенко

Програма чинного президента чітко зорієнтована на поступову інтеграцію України до європейських структур.

Із-поміж трьох кандидатів, у яких станом на сьогодні найбільші шанси потрапити до другого туру президентських виборів — Петра Порошенка, Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського — найприйнятнішим для європейців залишається нинішній президент Порошенко. Таку думку в інтерв’ю Тижню висловив французький політолог Матьє Булєґ.

«Його програма чітко зорієнтована на поступову інтеграцію України до європейських структур. Натомість Юлію Тимошенко, гадаю, вважають радше опортуністкою та певною мірою євроскептиком. Щодо Зеленського, то немає нічого менш зрозумілого з огляду на відсутність у нього програми та чіткої політичної платформи», — сказав він.

Проте, зауважив Булєґ, характеристика «найзрозуміліший» — це інша проблема! Тимошенко, на відміну від Порошенка, із 2015 року не при владі. Проте вона має у своєму розпорядженні сталі мережі впливу та комунікації в Брюсселі й Вашингтоні. Не можна сказати, що її «добре зрозуміли», насамперед через добровільне засліплення Заходу, його небажання більше дізнаватися про численні корупційні скандали, до яких вона причетна. Проте саме Тимошенко має сьогодні найбільшу підтримку у Вашингтоні. Для Сполучених Штатів вона здається ідеальним варіантом як легітимна спадкоємиця Помаранчевої революції. Але в ЄС і МВФ вона такої солідної підтримки не має, зокрема, через невпинну критику заходів, пов’язаних із підвищенням ціни на газ, й інші бюджетні вимоги, до яких повсякчас вдається.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: три прохідних кандидати, французький політолог, Порошенко, європейці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]