Пт, 2024-04-26, 14:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
Найвищу телевежу світу - "Небесне дерево" відкрили у Токіо
Інші останні Новини світу

Перші вісім тисяч гостей піднялися на оглядові майданчики найвищої у світі телевежі Tokyo Skytree, яка відчинила сьогодні свої двері для відвідувачів після урочистої церемонії на північному сході японської столиці.

Відкриття "Токійського небесного дерева" викликало небувалий ажіотаж серед японців: право на купівлю квитка розігрувалося в лотерею, в якій на одне місце претендували 335 осіб, передає ИТАР-ТАСС.

Tokyo Skytree, яка сягає 634 метри заввишки, занесено до Книги рекордів Гіннеса як найвища у світі телекомунікаційна вежа. Її антени вже передають цифрові телевізійні сигнали, обслуговують мобільні системи зв'язку і навігаційні системи.

Висота вибрана невипадково: цифри "634" по-японськи співзвучні слову "Мусасі" - так у давнину іменували район нинішнього Токіо і прилеглі до нього з півночі території.

У списку найвищих телевеж "Небесне дерево" відтіснило на друге місце 610-метрову "Кантон-тауер" у китайському місті Гуаньчжоу. Рекорд висоти серед всіх будов і досі належить 828-метровому хмарочосу "Бурдж-Халіфа", який відкрито у січні 2010 року в Дубаї.

За оцінками компанії-оператора вежі Tobu Tower Skytree, сьогодні на "Небесне дерево" піднімуться щонайменше 200 тис осіб, а всього протягом першого року роботи Tokyo Skytree їхня кількість досягне 32 млн.

Найбільше зацікавлення у гостей "Токійського небесного дерева" викликають два оглядових майданчики, розташовані на висоті 350 і 450 метрів. До другого, вищої оглядової точки, на ліфті можна піднятися тільки на 445 метрів, а решту 5 метрів відвідувачам доведеться пройти скляними гвинтовими сходами, яку будівельники назвали "Прогулянка по небу" (Sky Walk).

За словами одного з архітекторів вежі Тецуо Цутії, він "хотів дати людям змогу подолати останню частину шляху своїми ногами, щоб вони змогли повною мірою відчути всю велич вежі".

На території Tokyo Skytree розташовуються 312 торговельних закладів, ресторанів, а також офісні приміщення, акваріум і планетарій.

У зведенні вежі брали участь загалом 580 тисяч осіб, а під час фінальної стадії будівництва на самій верхівці одночасно перебували 1200 робітників.

При проектуванні і монтажі "небесного дерева" використовувалися передові досягнення та технології в галузі захисту від землетрусів і штормових вітрів. Будівництво вежі тривало більш ніж 3,5 року, на нього пішло 65 млрд єн (понад 812 млн доларів).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1055 | Додав: admin | Теги: найвища телевежа світу, Токіо, Skytree, Небесне дерево | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]