Сб, 2024-04-20, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:04
Напередодні Олімпіади-2016 Яценюк доручив видати НОК ліцензії на збільшення термінів розрахунків у валюті
Інші останні Спортивні новини

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Національним банком видати Національному олімпійському комітету індивідуальні ліцензії на збільшення строків розрахунків в іноземній валюті до 360 днів у зв`язку з підготовкою до Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Про це Яценюк повідомив на засіданні Оргкомітету з питань підготовки України до літньої Олімпіади-2016, передає УНІАН.

Президент НОК Сергій Бубка звернувся до прем’єра з відповідним проханням.

"Ще одне питання, яке потребує втручання уряду, виникло у зв`язку з необхідністю збільшення строків розрахунків в іноземній валюті. Правила Оргкомітету (Олімпіади у) Ріо-де-Жанейро вимагають від нас здійснення платежів за проживання, технічні засоби за рік або і більше до Олімпійських ігор. Законодавче обмеження щодо терміну до 180 днів не дозволяє нам розраховуватися з Оргкомітетом своєчасно й відповідно негативно впливає на наш імідж. Тому прошу, Арсеніє Петровичу, дати відповідне доручення щодо вирішення цього питання", - сказав Бубка.

Після цього Яценюк дав відповідне доручення Мінекономрозвитку та НБУ.

"Мінекономрозвитку, 180 днів - це ваша компетенція разом з Нацбанком. Треба видати індивідуальну ліцензію і продовжити термін розрахунків на 360 днів, так як попросив Сергій Назарович", - сказав Яценюк.

Яценюк просить прозорості у використанні виділених на розвиток спорту коштів

Арсеній Яценюк вимагає прозорості у використанні коштів, що передбачені на розвиток спорту в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене до вас велике прохання, поки що прохання - прозоре використання коштів. Я хочу, щоб ці гроші доходили до спортсменів", - заявив Яценюк на засіданні організаційного комітету з підготовки до літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро-2016.

Прем'єр наголосив, що хоче, щоб ці "гроші доходили до спортсмена, а не до керівника або бюрократа". Він зазначив, що в спортивному секторі надалі спостерігаються непрозорі закупівлі, непрозорі тендери, а також є хабарництво і корупція.

За словами голови уряду, є ще й "моральна корупція", коли спортсмени на Олімпійські ігри чомусь не потрапляють, і "ті, хто хочуть потрапити в національну збірну, чомусь також не потрапляють".

"Закрите акціонерне товариство ще з радянських часів залишилося. Я вас дуже прошу - це інша країна, і тут має бути інше ставлення", - наголосив Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: валюті, Олімпіади-2016, Яценюк, розрахунків, НОК ліцензії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]