Пт, 2024-04-26, 01:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:48
Нардепи не хочуть слухати звіт Кабміну. Спочатку - бюджет
Інші останні Політичні новини

Звіт Кабінету міністрів перед Верховною Радою про рік роботи, який призначили на 11 грудня, відклали. Замість нього завтра відбудеться звичайна година запитань до уряду. Про це LB.ua повідомили кілька депутатів з різних фракцій коаліції.

Звіт відбудеться, швидше за все, наступного пленарного тижня. До цього часу Кабмін повинен внести в Раду проект податкової реформи і державного бюджету на 2016 рік. Окрім того, депутати збираються провести наступного четверга, 17 грудня, позачергове засідання, щоб розглянути ці проекти в першому читанні.

Народний депутат від Батьківщини" Сергій Соболєв підтвердив цю інформацію.

"За наполяганням кількох фракцій запропонували залишити просто Годину запитань до уряду, а звіт уряду робити тоді, коли, нарешті, ми почнемо розглядати бюджет і поправки до податкового законодавства. Можливо, це і правильно, бо про що завтра звітувати? Країна без бюджету за 20 днів до старту бюджетного року, ніяких змін у податкове законодавство. Про що уряд взагалі може звітувати у цій ситуації?" - сказав парламентарій. Він припустив, що звіт уряду може відбутися наступного пленарного тижня.

На уточнення, які фракції запропонували перенести звіт, він сказав, що це "Самопоміч" та "БПП", а "Батьківщина" також підтримує цю пропозицію.

Соболєв також зауважив, що попередньо заплановано, що "якщо вносяться зміни до податкового законодавства, то в наступний четвер роблять пленарне засідання, і це буде проміжний розгляд, а вже через тиждень, - тоді, коли повинні бути пленарні засідання, - буде повна процедура розгляду бюджету".

А заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Томенко вважає, що виступ прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, якщо він відбудеться, не можна буде назвати звітом про діяльність уряду за рік.

"Політично, для "лохів", це буде називатися "звіт". Але де-юре - це Година уряду", - сказав депутат.

Він додав, що прем`єр-міністр Арсеній Яценюк виступатиме у сесійній залі, а потім депутати ставитимуть йому запитання.

"По регламенту... це до звіту не має жодного стосунку. Звіт - це ви напередодні віддаєте нам звіт, а ми його обговорюємо комітетом", - зазначив Томенко.

За його словами, якщо це "звіт", то має відбуватися обговорення конкретних напрямків роботи уряду.

"А це прес-конференція. Тобто, завтра прес-конференція, яка називається "Година запитань до уряду", - додав нардеп.

Відповідаючи на запитання щодо того, що начебто деякі фракції виступають за перенесення заслуховування звіту уряду, Томенко зазначив, що "є така формула, щоб зберегти обличчя, бо всі кричали, що буде звіт 11-го, а тепер воно якось незручно вийшло".

"Тому завтра це буде прес-конференція Арсенія Петровича у парламенті. Хороше місце, симпатичне. А колись там буде звіт", - вважає депутат.

На уточнювальне запитання, чи завтрашній виступ прем’єра у ВР все ж таки називатиметься "звітом", він сказав, що "Яценюк назве це звітом, а з точки зору закону і регламенту - це Година запитань до уряду".

Нагадаємо, 11 грудня виповнюється рівно рік з моменту затвердження програми дій Кабінету міністрів України. Цього дня 2014 року депутати Ради підтримали програму дій уряду, запропоновану Яценюком. Відповідно до закону про Кабмін, Верховна Рада 12 місяців не може розглядати питання про відповідальність уряду і звільнити його. Програма розрахована на два роки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: бюджет, звіт Кабміну, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]