Чт, 2024-04-25, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Нарощувати експорт готової агропродукції закликає Яценюк і прогнозує виручку 4-6 млрд доларів
Інші останні Економічні новини

Валютна виручка, яка може надійти в країну внаслідок експорту української аграрної продукції на зовнішні ринки, складе близько 4-6 млрд доларів. Про це сказав в ході засідання із зернотрейдерами прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Ми очікуємо врожай на рівні минулого року, - сказав Яценюк. - Ми очікуємо, що кожен третій долар, який прийде в Україну, буде від агроекспорту".

Прем'єр-міністр також закликав агроекспортерів знижувати частку сировинного експорту і нарощувати вивезення переробленої та готової продукції.

"Україна повинна переходити на експорт готових продуктів харчування. І це основне завдання для країни - створення виробництв з переробки. Нам треба відходити від сировинної складової в агросекторі і спільно розвивати переробку, - сказав глава уряду. - Це дозволить не тільки створювати робочі місця, але також завойовувати нові ринки. Це дасть можливість створювати додаткову вартість".

У той же час на думку прем'єра, Україна впорається з низькими цінами на аграрну продукцію у випадку, якщо таке зниження цін матиме місце - слідом за зниженням цін на інших сировинних ринках.

"Я думаю, що якщо нафта буде падати ще нижче, то ми якось впораємося з невисокою ціною на агропродукцію, яка є на світових ринках. Падіння цін на нафту впливає на зниження вартості в агросекторі. І якщо подивитися на наші фінансові показники - справляємося не погано".

Нагадаємо, Мінфін на нараді з представниками аграрного бізнесу погодився зберегти податкові пільги в агропромисловому комплексі до 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: виручка 4-6 млрд доларів, Яценюк, експорт готової агропродукції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]